Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Esprit lukker sine butikker i Danmark

Efter at have præsenteret sit værste regnskab nogensinde, lukker Esprit en lang række butikker i Danmark, Spanien, Sverige og USA.
Efter at have præsenteret sit værste regnskab nogensinde, lukker Esprit en lang række butikker i Danmark, Spanien, Sverige og USA.

NB: Se også Esprit: Vi er blevet misfortolket

Der var engang, hvor Esprit var et af de logoer, der helst skulle stå i nakken af din trøje. Det var i 1980erne. Den tid er forbi, og ifølge Børsen i dag, køber danskerne nu helst dansk eller billigt tøj, hvilket forårsager, at det amerikanske brand har udmeldt en fuldstændig exit-strategi i Danmark, Spanien og Sverige.

Torsdag præsenterede den børsnoterede virksomhed deres værste regnskab nogensinde med et fald på hele 98%.  Også deres aktiekurs ramte torsdag et nyt bundniveau på 17,6% hvilket fortsatte ned til 19% fredag i Hong Kong, hvor Esprit-aktien er noteret. Det skriver business.dk.

Udover de 6 uprofitable forretninger i Danmark, sløjfes også 24 i Tyskland og 12 i Frankrig ligesom virksomheden trækker sig helt ud af det nordamerikanske marked. I Europa betyder det lukningen af 80 butikker og i Nordamerika 90.

I stedet vil Esprit satse på Indien, Østeuropa, Rusland, Latinamerika og Kina, hvor de ifølge Børsen satser på at åbne 200 nye butikker.

Ifølge direktør i DM&T, Kasper Eis, skyldes det en kombination af, at det danske detailmarked er stagneret, samt at mange udenlandske koncerner har det svært i Danmark, skriver Børsen. Dog klarer de svenske kæder H&M og Gina Tricot sig godt på det danske marked, hvilket Kasper Eis tilskriver, at de stilmæssigt falder mere danskerne smag og er billigere.