Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

10 års chinchillaavlsarbejde under hammeren

Niels Sørig er avler og indehaveren af nogle af de dyrest solgte skind fra onsdagens auktion. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse i dag
Niels Sørig er avler og indehaveren af nogle af de dyrest solgte skind fra onsdagens auktion. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse i dag

Kopenhagen Furs septemberauktion blev skudt i gang i onsdags. Auktionen er den femte og sidste i Kopenhagen Furs salgssæson 2010/11. Sæsonen begyndte i december 2010 har nået flere salgs- og priserekorder undervejs. Niels Sørig er avler og indehaver af nogle af de dyrest solgte skind fra onsdagens auktion. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse i dag.    

Stor efterspørgsel
Efter 10 års avlsarbejde kunne chinchillaavler Niels Sørig se spændt til, da hans første lot af den nye type Blue Diamond blev solgt onsdag aften på Kopenhagen Furs september auktion.

”Man havde det jo lidt sådan, at det var knald eller fald. Måske ville ingen købe dem, men forhåbentlig ville de få priser på højde med de andre skind," siger Niels Sørig.

Auktionarius Stig Reinholdt stod for salget af chinchillaskindene, og Niels Sørig kunne ånde lettet op, da hans Blue Diamond-art var nogle af de dyreste skind til auktionen. 

Efterspørgslen på skind har sat et klart aftryk på prisniveauet. For første gang var auktionerne nemlig ikke udelukkende domineret af italienere, og det har været godt for salget. De positive resultater skyldes blandt andet flere kunder fra Fjernøsten, hvor især Kina har investeret en del i udviklingen af deres pelsindustri. 

”Jeg er glad for, at det gik godt. Jeg er også glad, fordi jeg mener, at det her er et skridt i retning af, at vi chinchillaavlere bliver mere sidestillet med minkavlere. At vi ikke bare har to typer men mange forskellige mutationstyper,” siger Niels Sørig.

Fremtiden bringer flere mutationer
Han er allerede i gang med at fremavle flere forskellige mutationstyper, for når man er en genetiker som ham, kan man slet ikke lade være. Niels Sørig håber da også, at flere chinchillaavlere vil begynde med mutationerne og generelt, at produktionerne vil blive større, for det ser han som vejen til succes for de danske chinchillaavlere.

"Det vil give chinchillaerne endnu bedre vilkår på auktionerne, hvis vi får en større bredde i vores produktion, og hvis vi kan få lavet større lots. Det er tydeligt at se, at priserne stiger på de lots der er lidt større," siger Niels Sørig.

Selv har han lige nu ca. 300 Blue Diamond-avlsdyr derhjemme, så han skal nok gøre sit til, at den nye type er kommet for at blive.

Kilde: Kopenhagenfur.com
Billede: Kopenhagenfur.com