Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Coop vinder over Puma i Højesteret

Vingen på en fritidssko fra Coop lignede Pumas velkendte vinge lidt for meget
Vingen på en fritidssko fra Coop lignede Pumas velkendte vinge lidt for meget

Coop har vundet en sag i Højesteret over tøj og sko-producenten Puma. Det skriver business.dk den 14. September. 

Vingen på en fritidssko fra Coop lignede åbenbart Pumas velkendte vinge lidt for meget. Det mente Puma i hvert fald, der tilbage i 2007 nedlagde fogedforbud mod Coop.

I dag har Højesteret så afgjort, at det var ulovligt, at Puma i 2007 nedlagde fogedforbud  med det argument, at Coop skulle have krænket deres varemærkerettigheder.

"Det betyder, at vi endnu engang har fået en straf der lægger en bremse på, hvor bred en beskyttelse firmaer har," fortæller Per Sjøqvist, der er juridisk direktør i Coop.

Højesteret har fastslået, at Puma skal betale erstatning til Coop på 100.000 kr., 200.000 kr. i sagsomkostninger for Sø- og Handelsretten plus 75.000 kr. i sagsomkostninger for Højesteret. Hertil kommer cirka 65.000 kr. i renter.

”Det er en tilfredsstillende dom, som kommer knap fire år efter, at vi vandt en tilsvarende sag i Højesteret over Puma. Det er en dom, der må mane til eftertanke for de relativt få mærkevareproducenter, som med urette forsøger at undgå konkurrence og beskytte deres skyhøje avancer ved at misbruge varemærkeretten til skade for forbrugerne,” siger Per Sjøqvist.

Det er ikke første gang, at Coop vinder en sag som denne. For seks år siden vandt de en lignende sag mod den tyske vareproducent Adidas.

Kilde: Business.dk
Billede: Puma.com