Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Udsigt til stærk slutspurt på pelsauktion

Kopenhagen Fur venter endnu et stærkt pelssalg på den forestående september-auktion. Fra i morgen og en uge frem udbydes over fire millioner minkskind til et marked, som nærmest synes umætteligt.
Kopenhagen Fur venter endnu et stærkt pelssalg på den forestående september-auktion. Fra i morgen og en uge frem udbydes over fire millioner minkskind til et marked, som nærmest synes umætteligt.

Kopenhagen Fur venter endnu et stærkt pelssalg på den forestående september-auktion. Fra i morgen og en uge frem udbydes over fire millioner minkskind til et marked, som nærmest synes umætteligt. Kina er i spidsen for efterspørgslen, men et marked som Rusland er også med til at sikre stor international efterspørgsel på mink. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Auktionen er den femte og sidste i Kopenhagen Furs salgssæson 2010/11. Sæsonen begyndte i december 2010 og flere salgs-og priserekorder er nået undervejs. Når status kan gøres endeligt op først i næste uge vil både gennemsnitsprisen på danske minkskind og Kopenhagen Furs auktionsomsætning have nået historiske rekorder.

Pelssuccesen kan aflæses i antallet af kunder, som kommer til auktionen. Der forventes omkrig 550 kunder, og det er 100 flere end på den tilsvarende auktion i september 2010. Stigningen skyldes især flere kunder fra Fjernøsten.

"Der investeres stort i udviklingen af det kinesiske pelsmarked. Nye butikker skyder hele tiden op og nye detailmarkeder åbner sig i Kina. Det kan vi mærke meget tydeligt på vores auktioner, hvor efterspørgslen har givet meget kontante aftryk på prisniveauet," siger Kopenhagen Furs salgsdirektør Kenneth Loberg.

Mens efterspørgslen på minkskind har været stigende har produktionen ikke fulgt med i samme tempo. Det er Kenneth Lobergs vurdering, at de fjernøstlige producenter mangler skind til produktion af færdigvarer til den kommende vinter.

"Prognoserne siger, at vi igen får en hård vinter, og derfor er detailhandlerne meget ivrige efter opbygge lager til en forventet god sæson. Vores september-auktion er sidste mulighed for at skaffe råvarer til vinterens pelssalg," siger Kenneth Loberg.

Helt friske tal fra Danmark Statistik viser, hvordan Kopenhagen Furs minksalg slår igennem på den danske eksport. I de første seks måneder af 2011 har værdien af minkeksporten været 1,3 milliard højere end i den tilsvarende periode året før. Alene på den kommende september-auktionen forventes udbuddet på godt 4,1 mio. minkskind at give en omsætning på 1,5 milliard kr.