Arcadia Group, der blandt andet ejer den verdensomspændende highstreetkæde Topshop, forventer at afskedige ca. 90 personer fra koncernens fem hovedkontorer, der tæller i alt 3.000 personer. Heraf arbejder flertallet i London-området.

Det er hårde markedsvilkår, der får Arcadia Group, der tæller i alt 45.000 ansatte over hele verden, til at tale om nedskæringer. Gruppen understreger dog, at der stadig vil blive investeret i vækst.

En talskvinde fra gruppen fortæller til FashionUnited.co.uk, at koncernens ansatte blev informeret om nedskæringerne i sidste uge. Flertallet af de berørte befinder sig i gruppens supportafdeling, og ingen butiksmedarbejdere bliver påvirket af nedskæringerne.

Hidtil har Arcadias ejer Sir Philip Green holdt en flot britisk rekord i at skabe nye jobs, men han og gruppens andre ledere tror nu på, at den øgede effektivitet, det skaber at skære medarbejdere fra, er nødvendig i lyset af de svære markedsvilkår.

Talskvinden sagde videre, at der fremadrettet vil blive investeret i Arcadia i samme grad som de seneste år – både hvad angår kapital og energi.

Arcadia ekspanderer fortsat og åbner denne torsdag en Topshop- og Topman-flagskibsbutik i Chicago.