Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

En Business Angel tænder på potentialet

”Hvis du tror på din ide, og vi tror på dig, kan det nogle gange være nok,” fortæller en entusiastisk Business Angel.
”Hvis du tror på din ide, og vi tror på dig, kan det nogle gange være nok,” fortæller en entusiastisk Business Angel.

Har du en god idé og en lille iværksættervirksomhed, men mangler du lidt kapital og vejledning til opstart, er en Business Angel måske lige det, du står og mangler. 

”Hvis du tror på din ide, og vi tror på dig, kan det nogle gange være nok,” fortæller en entusiastisk Johnnie Bloch Jensen, der er Business Angel hos Business Angels Øresund og workshop-foredragsholder ved dette års IVÆRK&VÆKST- messe i Forum, København.  

Den rigtige rådgiver

En Business Angel er en minoritetsinvestor, som investerer i din iværksættervirksomhed med et andet engagement end en stor kapitalfond, og det er ifølge Johnnie Bloch Jensen den bedste rådgivnings- og investeringspartner, du kan ønske dig.

”Find den rigtige rådgiver, den der passer til dig og dine behov,” udtaler han og understreger samtidig vigtigheden af en rådgiver med erfaring og netværk koncentreret i den branche, din virksomhed tilhører. 

Når styringen i en iværksættervirksomhed er forholdsvis ung, og du har brug for kapital til din idé, træder Business Angels til. Det er de små forandringer i virksomheden, en Business Angel kan administrere, og de vurderer i højere grad den konkrete idé, end det egentlige materiale, der fremlægges for dem. 

”Hellere et godt team med en dårligere idé, end et dårligt team med en bedre idé," siger han og tilføjer, at en Business Angels ressourcer, både økonomiske og tidsmæssige, er begrænsede. 

”Din ide bør være enkel. Komplicerede ideer kræver ofte for store investeringer,” siger han og forklarer, at Business Angels ikke er fuldtidsinvestorer men har egne – typisk i ledelseslaget – job ved siden af.

En aktiv rolle

En Business Angel bidrager med et etableret netværk til din iværksættervirksomhed. Yderligere bidrages der med et aktivt medejerskab og derfor et mindre indskud af kapital. En Business Angel skal gerne besætte en bestyrelsespost for derved at få en aktiv rolle i virksomheden og have fingeren på pulsen. 

”Vi vil gerne hjælpe, bruge vores viden og samtidig spille en aktiv rolle i virksomheden,” siger Johnnie Bloch Jensen og tilføjer, at man som Business Angel på ingen måde er interesseret i at overtage eller drive din virksomhed. Derimod er fokus udelukkende på virksomhedens overlevelse og fremtidige vækst.  

Business Angels Øresund (BAØ) er et regionalt netværk for Hovedstadsområdet, der omfatter mere end 30 aktive investorer. Business Angels Øresund mødes typisk hver 2. måned for at vurdere indkomne projekter og eventuelt syndikere investeringer. 

Læs mere om Business Angels Øresund her