Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Galliano dømt ved retten i Paris

Der er afsagt dom i sagen mod den britiske designer John Galliano.
Der er afsagt dom i sagen mod den britiske designer John Galliano.

John Galliano er netop ved retten i Paris blevet fundet skyldig i at komme med racistiske og anti-semitiske bemærkninger. Det skriver Grazia.

Galliano kommer ikke i fængsel, men skal betale en betinget bøde på 4000 euro, som dog kun skal betales ifald han ikke overholder domstolens ordrer. Han blev idømt en bøde på yderligere 2000 euro i en anden klage.

Den tidligere Christian Dior-designer var ikke selv til stede i retslokalet da dommen blev afsagt. Dommen anses for at være mild, eftersom John Galliano stod overfor et muligt seks måneders langt fængselsophold samt en bøde på op mod 20.000 euro.

John Galliano kom på alles læber, da han i februar måned blev beskyldt for verbalt at have overfaldet Philippe Virgitti og Geraldine Bloch, der ligesom Galliano var kunder på La Perle-baren i Paris. Han blev beskyldt for – og er nu altså fundet skyldig i – at have overfuset de to gæster med en række racistiske kommentarer i over 45 minutter. Kort efter begivenheden kom frem blev en video, der viser designeren verbalt overfalde en italiensk kvinde, også på La Perle, i oktober 2010, frigivet.

Beskyldningerne mod John Galliano gjorde, at han blev fyret fra posten som kreativ direktør i Christian Dior – samt  fra sit eget mærke John Galliano, der ejes af Christian Dior.

Det britiske enfant terrible siger selv, at han ikke husker begivenhederne grundet hans afhængighed af alkohol, valium og sovepiller – alle rusmidler, som han har hævdet at være påvirket af for at afhjælpe stress forbundet med arbejde. Efter sagen kom frem, checkede han ind på rehabiliteringscentret The Meadows i Arizona.

Under selve retssagen i juni undskyldte designeren for optrinnene ved at sige, at ”anti-semitisme og racisme har ingen plads i vores samfund. Jeg undskylder uforbeholdent for, at min opførsel har forårsaget krænkelser. Alt jeg med tiden kan håbe på er at adressere den personlige fejl, der ledte til disse omstændigheder og prøve at gøre mig fortjent til folks tilgivelse.”

Kilde: Grazia