Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designskolen Kolding skaber demokratisk mode

Årets BA’ere fra Designskolen Kolding har droppet det traditionelle modeshow og i stedet valgt at producere en kortfilm med designernes visioner.
Årets BA’ere fra Designskolen Kolding har droppet det traditionelle modeshow og i stedet valgt at producere en kortfilm med designernes visioner.

Årets BA’ere fra Designskolen Kolding har droppet det traditionelle modeshow og i stedet valgt at producere en kortfilm med designernes visioner.

Her kommer deres individuelle afgangskreationer til udtryk og samtidigt markeres et afsluttende samarbejde mellem 13 designere, der med nyerhvervede BA-beviser i hånden er spredt for alle vinde på udveksling og praktikophold over hele verden.

Adgang for alle
En af bevæggrundene for, at afgængerne har valgt filmformatet, er, at alle kan få lov til at se en film – modsat et modeshow hvor adgangen typisk er begrænset. ”Det er mere demokratisk,” siger Laura Henriksen, som er en af de 13 designere bag projektet.

Målet er at skabe et event med nogle bredere perspektiver og større rammer for de mange designere og derved opnå større opmærksomhed omkring afgangsprojekterne, forklarer hun. Og med internettets store råderum er bachelorerne garanteret et langt større modtagergrundlag:  

”Som designere skaber vi ud fra samtiden, og med en platform som internettet er modefilm et godt alternativ til de traditionelle modeshows, fordi de lever længere og bliver set af et bredere publikum”

Lokalpatriotisme
Selve filmen er skudt i Kolding, og det er der en helt speciel grund til, siger den nyudklækkede bachelor:”Det var et helt naturligt valg af location, fordi vi gerne ville vise alle de forskellige kreationer i vores hjemlige omgivelser, hvor de kommer fra,” fortæller Laura Henriksen, som er glad for resultatet.

Projektet blev påbegyndt i midten af juni i år og kulminerede ved en fremvisning under Copenhagen Fashion Week i august. På dagen for fremvisningen af kortfilmen havde alle de designstuderende billeder af deres kreationer hængt op på væggene i eventrummet KB18 i Kødbyen i København, hvor det hele foregik. 

God kontakt
Og publikum var positive – samtlige designere oplevede nemlig stor interesse for deres forskellige værker, fortæller designeren:”Det var et forum for os alle sammen på en gang, og hver enkelt designer fik skabt kontakt,” siger en tilfreds Laura Henriksen.

Større forståelse for teamwork
Designerne har ikke kun fået sat fokus på deres designs men også opnået en større viden om det at samarbejde som et team. Det er en viden, som meget tænkeligt kan bruges i forbindelse med de udfordringer, bachelorerne vil møde fremover i branchen.

”Klassen har arbejdet som et lille firma, hvor vi har været gode til at uddelegere opgaver og arrangere små udvalg, der kunne stå for de forskellige praktiske udfordringer i produktionen af kortfilmen."

Flere film fremover
Laura Henriksen har som sine 13 medstuderende lige færdiggjort sin BA på Designskolen Kolding. Bachelorerne har nu påbegyndt deres fjerde år, hvilket for mange af de designstuderendes vedkommende foregår væk fra skolen i Kolding. Men blandt designerne er begejstringen for brugen af filmmediet stor, og Laura Henriksen er bestemt åben for at fremtiden kan byde på flere modefilm fra Kolding: 

”Det kunne sagtens tænkes, at vi laver noget lignende, når vi engang vender tilbage på 5. år”  

Se filmen her

Billede: Designskolen Koldings kortfilm