Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Messerne i Paris ryster posen

Den parisiske messegruppe bag bl.a. Who’s Next og Prêt-a-Porter Paris har annonceret et splinternyt messeformat, der træder i kraft til januar.
Den parisiske messegruppe bag bl.a. Who’s Next og Prêt-a-Porter Paris har annonceret et splinternyt messeformat, der træder i kraft til januar.

Den parisiske messegruppe WSN Developpement, der blandt andet står for messerne Who’s Next og Prêt-a-Porter Paris, har annonceret et splinternyt messeformat, der træder i kraft til januar.

Fra januar 2012 vil Who’s Next, Première Classe (Porte de Versailles) og Prêt-a-Porter Paris nemlig blive slået sammen i et knap 400.000 kvadratmeter stort udstillingsrum under navnet Who’s Next, Prêt a Porter Paris.

”Målet er at styrke Paris’ position som verdens modehovedstad. Stridighederne mellem de forskellige events skabte forvirring, og dette tiltag vil præcisere tilbudene,” siger adm. direktør i WSN Bertand Foäche til WWD.com.

Samtidig har man valgt at rykke ved datoerne for sommermesserne, der historisk har ligget den første weekend i september. Næste sommer bliver åbningsdagene nemlig rykket frem fra 30. juni-3. juli og placerer sig således mellem herrernes prêt-a-porter-modeuge og couturemodeugen. Ønsket er at tiltrække flere internationale indkøbere.

Forventningen er at ændringerne medfører, at halvdelen af messens besøgende næste år vil være udenlandske indkøbere. I januar lå andelen på 35 pct. internationale gæster ved Who’s Next og  Première Classe og lige knap 40 pct. på Prêt-a-Porter Paris.