Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ekspansion: H&M går nye veje

I dag åbner den svenske kæde sin første butik i Singapore, skriver koncernen i en meddelelse.
I dag åbner den svenske kæde sin første butik i Singapore, skriver koncernen i en meddelelse.

H&M satser på splinternye markeder i denne tid. I dag åbner den svenske kæde sin første butik i Singapore, skriver koncernen i en meddelelse, og på WWD.com kan man læse, at gigantkoncernen også planlægger snarlig ekspansion i Bulgarien.

I marts 2012 åbner H&M nemlig den første butik i Sofia, hvor shoppelystne indbyggere i den bulgarske hovedstad får mere end 7.000 kvadratmeter at boltre sig på.

”Vi ser det som et naturligt skridt i vores ekspansionsstrategi. Vi ser stort ekspansionspotentiale i Bulgarien,” forklarer Karl-Johan Persson, der er adm. direktør i H&M.

Koncernen har allerede i år åbnet de første butikker i Rumænien og Kroatien, og forventer at åbne i alt 250 yderligere butikker i regnskabsåret 2010/2011. Det bliver primært Kina, Storbritannien og USA, der kommer til at drive ekspansionen.

I Singapore slog kæden dørene op til den nye butik i dag, og der har allerede været god respons fra kunderne, forlyder det:

”Det føles fantastisk endelig at være her med den første butik i Singapore. Jeg håber, at begejstringen er et udtryk for, at vi allerede har fans i det sydøstlige Asien,” siger Lex Keijser, der er H&M’s country manager i Kina og Singapore. Sammen med butiksmanageren Martin Romero indviede han den nye butik på Grange Road.

Butikkens knap 3.000 kvadratmeter er fordelt på tre etager, og ved gårsdagens præ-åbningsfest dukkede 1.800 lokale fashionistaer op. H&M åbnede deres første butikker i Asien i Hong Kong og Shanghai i 2007, skarpt fulgt af en butik i Japan i 2008 og siden i Sydkorea i 2010.