Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Detailhandlen tror på fremtiden

Nye konjunkturindikationer viser positive tal for de kommende måneder
Nye konjunkturindikationer viser positive tal for de kommende måneder

Det kunne have været meget værre. Sådan må konklusionen lyde oven på offentliggørelsen af konjunkturindikatoren for detailhandlen i august oven på en sommer præget af økonomiske krisetegn i Danmark. Det skriver Borsen.dk.

Indikatoren ligger dermed på niveau med det, der har kendetegnet hele det seneste år. I august hedder tallet 6, i juli 10 og i juni -5, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Med til at trække tallet fra juli til august ned er vurderingen af den faktiske omsætning over de seneste tre måneder. Omvendt er forventningerne til omsætningen for de kommende tre måneder steget, hvilket trækker den anden vej.

Danmarks Statistik debuterer

Virksomheder, der repræsenterer 37 pct. af beskæftigelsen i detailbranchen, tror på en større omsætning i de kommende måneder, mens 17 pct. af de beskæftigede forventer tilbagegang. I sidstnævnte kategori finder man bl.a. bilbranchen, der ellers har oplevet stor fremgang det seneste år.

Den sammensatte konjunkturindikator er et miks af faktisk omsætning, forventet omsætning og vurderet lagerbeholdning, som vægter med modsat fortegn.

Det er første gang, Danmarks Statistik står bag offentliggørelsen af konjunkturtal for detailhandlen.  Danmarks Statistik overtog i maj 2011 ansvaret for udgivelsen af konjunkturbarometeret for detailhandlen – i forvejen udgives tilsvarende nøgletal for byggeri og anlæg, serviceerhvervene og industrien.

Data fra før maj 2011 er hentet fra DG ECFIN.

Kilde: Borsen.dk.
Billede: Mitkbh.dk.