Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Professionelle investorer sælger ud af Pandora

Der er storudsalg hos Pandora hvor flere professionelle investorer sælger sine aktier i virksomheden
Der er storudsalg hos Pandora hvor flere professionelle investorer sælger sine aktier i virksomheden

Samtidig med den alvorlige krise i den børsnoterede smykkevirksomhed Pandora har stribevis af landets førende professionelle investorer travlt med at sælge ud af deres aktier. 

Investorerne tror således ikke længere på selskabet og anser desuden aktien som forbundet med en voldsom usikkerhed.
 Det skriver epn.dk.

Manglende tiltro
Blandt de investorer, der nu stort set har droppet Pandora-aktien er Nykredit Invest, LD, Carnegie Asset Management og Danske Invest samt Bankinvest.

 De peger alle på, at en stor usikkerhed omkring Pandoras fremtid kombineret med manglende tiltro til ledelsen og forretningsmodellen er den primære årsag til, at de nu dropper den tidligere så ombejlede smykkegigant.


"Porteføljeforvalterne i Nykredit Asset Management, som rådgiver om investering i produkterne, har vurderet, at nedjusteringen er meget alvorlig. De vurderer Pandoras fremtidsudsigter som værende usikre. De har inden for de seneste måneder haft en række møder med selskabet, og omfanget af de problemer, som fremhæves i dag, har end ikke været antydet," skriver Nykredit Invest til sine investorer og understreger samtidig, at Nykredit har solgt stort set alle sine Pandora-aktier til kurs 55.


"Selskabet rejser selv stor tvivl om holdbarheden i dets forretningsmodel, og vi vurderer gennemsigtigheden i selskabet som meget ringe. Vi kan derfor ikke retfærdiggøre at fastholde aktien i porteføljerne," fremgår det desuden. Også hos Carnegie Asset Management har man nu valgt at sælge sine Pandora-aktier og porteføljeforvalter Peter Holt påpeger, at den store usikkerhed omkring Pandora ikke bliver mindre af, at selskabets ledelse også selv er i tvivl om, hvad fremtiden bringer."I forbindelse med nedjusteringen og det efterfølgende kursfald i Pandora havde vi valget mellem at købe op eller sælge ud af vores aktier," siger Peter Holt."Vi valgte det sidste, da usikkerheden omkring selskabet set med vores øjne er for stor. Alene det, at en ny ledelse skal bruge 12 uger på at gå tingene igennem, giver indtryk af, at selv ikke ledelsen ved, hvor det her ender," lyder det fra porteføljeforvalteren.Også Danske Invest har solgt markant ud af sine Pandora-aktier, og hos LD oplyser direktør Dorrit Vanglo, at LD har solgt en aktiepost på 75-80 mio. kr. efter nedjusteringen, fordi usikkerheden i aktien var for stor. Det har kostet et realiseret tab på et tocifret millionbeløb.

Kilde: epn.dk.