Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny bog inviterer til Kaffeslabberas

Blandt andre Mads Nørgaard, Henrik Vibskov og Vilsbøl de Arce er med i "Til Kaffeslabberas".
Blandt andre Mads Nørgaard, Henrik Vibskov og Vilsbøl de Arce er med i "Til Kaffeslabberas".

Hvis navnet Kaffeslabberas lyder bekendt, er det måske fordi, du har et par strømper, halstørklæder eller trøjer liggende derhjemme, der er strikket af en af de ti strikkesøstre fra strikkeklubben af samme navn.

Kaffeslabberas, der blev startet i 2008 af den 27-årige designer Susanne Hoffmann og fire ældre kvinder fra ældrecentret Sløjfen, tæller nu i dag ti strikkesøstre, hvis ugentlige strikkedag betyder lækkert hjemmestrikket tøj, der kan købes hos Henrik Vibskov og Mads Nørgaard.

Men nu konceptet er blevet udvidet til et større kunstnersamarbejde, og det er der kommet en bog ud af. ”Til Kaffeslabberas” dokumenterer mødet mellem syv forskellige kunstnere/designere og udkommer d. 25. august 2011.

Ligesom overskuddet fra salget af tøjet går til ældrecentrets kaffekasse, der financierer fester, foredrag og udflugter, vil en auktion ved åbningsreceptionen, skabt i samarbejde med Bruun Rasmussen Kunstauktioner, også give penge i kassen til ældrecentret.

Kunstnere og strikkedamer har i samarbejde udviklet syv helt unikke værker, og både processen og værkerne kan beskues i bogen.

De medvirkende kunstnere er: Cathrine Raben Davidsen, Henrik Vibskov, HuskMitNavn, Kasper Eistrup, Mads Nørgaard, Stine Maria Aalykke og Vilsbøl de Arce.