Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nye rygter flytter Marc Jacobs til Dior

Nye kilder sparker igen gang i debatten om hvem der skal overtage hos Dior - og i så fald også hos Louis Vuitton.
Nye kilder sparker igen gang i debatten om hvem der skal overtage hos Dior - og i så fald også hos Louis Vuitton.

Snakken om hvilken designer der skal overtage Dior går igen. Det ikoniske franske modehus havde tidligere John Galliano som chefdesigner. Han blev dog fyret efter beskyldninger om racistiske og antisemitiske udtalelser på en bar i Paris. Efter mange måneders rygter er blikket denne gang faldet på Marc Jacobs, kreativ direktør i Louis Vuitton, der ligesom Dior er ejet af LVMH-gruppen med direktør Bernard Arnault i spidsen. Det skriver Women’s Wear Daily (WWD).

Dior har ikke haft nogen kreativ direktør siden marts, selvom det er den gamle Dior-studieleder Bill Gaytten, der nu står for ansvaret. Hans første couture-kollektion i juli blev sablet ned af pressen.

Louis Vuttion er LVMH-gruppens pengemaskine, og flyttes Marc Jacobs kan det absolut skabe røre i den franske luksusgigant. Det kunne give et tiltrængt skub til Dior, eftersom den amerikanske designer er en yndling blandt redaktører og stylister.

En kilde har understreget at forhandlingerne endnu ikke er afsluttet, men at Marc Jacobs og Dior er ”begejstrede” for prospektet. Udover Bernard Arnault er hovedaktørerne i forhandlingerne Sidney Toledano, adm. direktør i Dior samt Delphine Arnault, Dior’s vicedirektør.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Dior, ligesom Marc Jacobs ikke kunne fanges, da han er i New York for at forberede modeshowet i sit eget navn.

Louis Vuitton ansatte Marc Jacobs i 1997, og er netop i gang med at genforhandle designerens kontrakt – en proces der endnu ikke er afsluttet. Men designeren og hans samarbejdspartner Robert Duffy har begge langtidskontrakter med LVMH, der også ejer Marc Jacobs International. Rykker Marc Jacobs til Dior, rykker Robert Duffy med.

Samtidig siger kilder at det er Phoebe Philo, der har genskabt Celine, der skal overtage roret hos Louis Vuitton med hendes minimalistiske designtilgang. De indledende samtaler har allerede været afholdt.
Det nævnes dog, at Phoebe Philo vil overtage Louis Vuitton, men ikke slippe Celine, hvilket peger i retning af et mere nedtonet Louis Vuitton i en post Marc Jacobs-æra.

Blandt andre mulige designere for Dior har været nævnt Alber Elbaz, Lanvin’s nuværende kreative direktør og Balenciagas Nicolas Ghesquière. Begge har dog forladt forhandlingerne og har stærk tilknytning til deres brands. Derudover har Sarah Burton der tog over hos Alexander McQueen, Haider Ackermann og Hedi Slimane også været nævnt.
 
Sarah Burton har også afvist at flytte, mens det ikke endte med nogle aftaler med hverken Haider Ackermann eller Hedi Slimane. 

Riccardo Tisci, couturier hos Givenchy, nævnes også som en mulig kandidat. Han har tiltrukket sig stor opmærksomhed, og er favoritten hos Delphine Arnault.

John Galliano blev i retten i Paris idømt en bøde på 10.000 euro i juni – den endelige afgørelse i sagen ventes d. 8. september. 

Kilde: Women’s Wear Daily
Billeder: 15 x 15 samt Marc Jacobs kampagne.