Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny Cover-chefredaktør: ” Jeg vil fascineres, overraskes, informeres, underholdes og inspireres”

Cover har fået ny chefredaktør, og FashionForum fangede hende til en snak om det nye job
Cover har fået ny chefredaktør, og FashionForum fangede hende til en snak om det nye job

Der er omrokeringer på modemagasinet Cover. Her har man nemlig fået ny chefredaktør, da Sara Sievers – tidligere chefredaktør på Cover- , der kommer tilbage fra barsel 1. september, skal stå i spidsen for nyt børnemagasin hos Malling Publications i stedet. FashionForum.dk fangede nyansatte Christina Zemanova til en snak om hendes forhold til Cover, mode og journalistik.

”Cover, har jeg fulgt, siden bladet udkom første gang, og redaktionen sad i Lille Strandstræde. Malene Malling (forlægger på Cover, red.) prøvede at hive mig over allerede dengang, men jeg var nyansat på Politiken og ikke klar til at skifte job. Jeg har fulgt med, mens det udviklede sig. Så denne gang var jeg ikke i tvivl om, at det var rigtigt at skifte,” fortæller 30-årige Christina Zemanova, og uddyber hvorfor lige netop det at lave magasiner, ikke ligger hende så fjernt.

”Efter min mening er Cover det bedste magasin for modeinteressede kvinder herhjemme, og det skal det selvfølgelig blive ved med at være. Jeg er ivrig magasinlæser og bladrer gennem bunker hver måned,” fortæller hun. Og det ikke kun om mode.

”Om alt jeg kan komme i nærheden af – fra mode og indretning til økonomi, politik og især mad og rejser. Jeg vil fascineres, overraskes, informeres, underholdes og inspireres. Fælles for de gode magasiner er, at man som læser ikke har lyst til at lægge bladet fra sig. Sådan skal Cover også være – og sådan er Cover oftest,” siger hun.

En klassisk journalist i chefstolen
Christina Zemanova er uddannet fra Journalisthøjskolen i 2005, var undervejs i praktik på Politiken og arbejdede på Eurowoman. Derefter blev hun ansat på Politiken, hvor hun blandt andet redigerede fredagssektionen iBYEN, var mediereporter på økonomiredaktionen og kulturjournalist på Politiken.dk. Hun nåede dog også at flytte til Paris, læse fransk og at skrive om mode og kultur og var klummeskribent for Eurowoman – og skrev blandt andet også for netop Cover. Og hendes uddannelse skal gerne smitte af på magasinet.

”Jeg er klassisk journalist med baggrund på en avis, og jeg elsker gode historier. Vi skal fortælle de gode historier både i billede og i tekst, i lange og korte versioner, bringe underholdende, velskrevne og fascinerende artikler og vise mode, der inspirerer vores læsere,” forklarer hun.

Christina Zemanova tiltrådte som chefredaktør d. 22. august.