Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

IC Companys: "Vi satser på franchise det kommende år"

IC Companys er forsigtige med at åbne nye egne retailbutikker og vil især have kraftigt fokus på franchise fremadrettet.
IC Companys er forsigtige med at åbne nye egne retailbutikker og vil især have kraftigt fokus på franchise fremadrettet.

IC Companys’ adm. direktør Niels Mikkelsen kunne stolt fremvise såvel den flotteste omsætning som det bedste bundlinjeresultat nogensinde, da årsregnskabet i morges blev fremlagt ved et pressemøde i København.

Med en omsætning, der med 3,9 mia. kr. lå knap 200 mio. kr. over næstbedste år (2007/2008), var der ikke meget andet at sige for Niels Mikkelsen end:

”Vi er glade for at være vækstet med 12 pct. til et all-time high.”

Det er især på engrossalget, koncernen er vokset (13 pct.) men også retaildelen er i fremgang (11 pct.), og det er her, der skal satses det kommende år, afslører direktøren i fællesskab med økonomidirektør Chris Bigler.

”Retail er vokset syv kvartaler i træk og væksten fortsætter i år. Vi har stor vækst på retail, og selvfølgelig er der forskel fra brand til brand, men vi forventer en same-store-vækst totalt for hele koncernen,” siger økonomidirektøren.

Omvendt har kunderne reduceret ordrerne på vinterkollektionen, hvilket Chris Bigler omtaler som en generel trend og årsagen til, at de fremadrettede forventninger er lidt blandede:

”Vi ser blandede signaler, hvilket er grunden til at vi har så bred en omsætningsforventning (margin på 200 mio. kr., red).”

IC Companys forventer således at realisere en omsætning i størrelsesordenen 4,1-4,3 mia. kr. (mod tidligere 4,3-4,4 mia. kr.).

Det seneste år har budt på nedskrivninger af IC Companys butikker, svarende til ca. 7 mio. kr.

”En række butikker har ikke performet helt så godt som forventet, deraf nedskrivningerne,” siger Chris Bigler og suppleres af Niels Mikkelsen, der først understreger, at der vil blive åbnet yderligere butikker det kommende år, for derefter at tilføje:

”Vi er selvfølgelig forsigtige med at åbne nye egne retailbutikker og kan ikke forudsige præcis hvor mange nye butikker, der kommer til. Vi skal se på, hvilke butikker der ikke er profitable og vil især have kraftigt fokus på franchise fremadrettet.”

Det seneste år har fokus på retailsiden været på Jackpot, Peak Performance og Saint Tropez, og det kommende år vil især Saint Tropez ekspandere yderligere i Danmark og Sverige, mens Jackpot sættes på pause – i hvert fald på det tyske marked.

”Vi skal først se på konsolideringer af de eksisterende butikker, før der udvides yderligere.”

Årets nettoresultat i IC Companys havnede på 246,3 mio. kr. mod 235,8 i fjor.