Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Illum solgt for rekordbeløb

Pakistansk storinvestor sælger Illum for 220 mio. euro - eller 1,64 mia. danske kroner.
Pakistansk storinvestor sælger Illum for 220 mio. euro - eller 1,64 mia. danske kroner.

Ejendommen der huser et af Danmarks bedst kendte stormagasiner, Illum, har skiftet hænder igen. Kapitalfonden Macquarie har købt ejendommen for rekordbeløbet 1,64 mia. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

”Mig bekendt er det danmarkshistoriens største handel med en enkeltejendom,” siger Claus Bælum, partner i erhvervsmægleren RED Property Advisers, der har været mægler på handlen.

Macquaries britiske ejendomsarm, MGPA i London, har købt Illum i et joint venture med Partners Group og en unavngiven institutionel investor med base i Canada.

”MGP er meget tilfreds med at overtage sådan en kvalitetsejendom,” skriver Laurent Luccioni, der er topchef for MGPA i Europa.

Illum består allerede af en række shop in shops, men ifølge MGPA skal der nu til at udvikles flere flagskibsbutikker for kendte mærkevarer. Det er således facaderne ud mod Strøget og Købmagergade der skal udnyttes bedre. MGPA vil derfor trække på sine erfaringer med ejerskabet af Les Trois Quartiers, en lignende ejendom i Paris.

Macquarie har siden 2005 været hovedaktionær i Københavns Lufthavne, og har indtil for et par uger siden ejet 53,8 pct. af aktierne. For nylig solgte Macquarie dog 30,8 pct. af aktierne til den canadiske pensionsfond OTTP.

Det er den pakistanske storinvestor Alshair Fiyaz, der nu sælger Illum. Hans selskab Sostra fortsætter dog med at drive noget af detaildelen. Alshair Fiyaz købte sig i 2009 ind i Illum- og Magasinejendommene i København, Odense, Lyngby og Aarhus. I 2010 blev han eneejer af ejendommene ved at købe islandske Straumur ud, og efter at have fået bl.a. Debenhams ind som operatør af stormagasinerne under Magasin-navnet, er Alshair Fiyaz begyndt at sælge ud. I december sidste år solgte han Magasin-ejendommene i Lyngby, Odense og Århus fra til ATP og Pensiondanmark for ca. 1,5 mia. kr. Fiyaz har således kun Magasin Du Nord-bygningen på Kgs. Nytorv tilbage i sin danske ejendomsportefølje – men den kan meget vel være på vej til at blive solgt også.

”Det vil jo være oplagt, at bygningen på Kgs. Nytorv også skal sælges på et tidspunkt. De første to skridt med salget af de andre Magasin-ejendomme og nu også Illum-ejendommen er nu taget, så det er nok ikke utænkeligt,” siger Claus Bælum.

Salget af Illum kommer oveni stor usikkerhed på de internationale finansmarkeder.

”Vi oplever stor interesse for det danske og det skandinaviske marked, fordi det opleves som en sikker havn under finanskrise, så det er nok ikke den sidste store handel, vi har set, hvor der investeres udenlandske penge i danske ejendomme,” siger Claus Bælum.

Kilde: Børsen.