Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Engelske butikker kæmper efter optøjer

Nu advarer det britiske retailkonsortium om, at det kan føre til yderligere butiksdød i landets shoppinggader. Også danske Pandora er påvirket.
Nu advarer det britiske retailkonsortium om, at det kan føre til yderligere butiksdød i landets shoppinggader. Også danske Pandora er påvirket.

I hundredvis blev butikker plyndret i sidste uge under optøjerne i England, og skaderne kommer ifølge britiske forsikringsselskaber til at koste mere end 200 mio. pund at udbedre. Naturligvis er også en lang række modebutikker påvirket, herunder blandt andre danske Pandora og stormagasinkæden Debenhams, der ejer Magasin herhjemme.

Nu advarer det britiske retailkonsortium (BRC) om, at det kan føre til yderligere butiksdød i landets shoppinggader.

”Vores største frygt er, at ellers succesfulde retailere bliver skubbet ud i insolvens på grund af sidste uges hændelser. Detailindustrien har allerede kæmpet sig gennem hårde handelsvilkår det meste af året, og desværre risikerer visse, at dette er dråben, der får glasset til at flyde over,” siger Stephen Robertson, der er chef i konsortiet, ifølge WWD.com.

Hos Local Data Company har man registreret, at 65 pct. af de knap 50.000 butikker, der er påvirket af optøjerne, er selvstændige erhvervsdrivende.

”Det viser, hvor tilfældigt og tankeløst denne kriminelle minoritet har handlet. De her forretninger er mange menneskers levebrød, og det vil stadig vise sig, om de er i stand til at rejse sig igen. Det her er det sidste indkøbsgaderne, endsige vores land, har brug for,” siger adm. direktør i Local Data, Matthew Hopkinson.

I alt 28 britiske bymidter blev ramt af optøjerne, der startede i Tottenham den 8. august 2011 og siden bredte sig til blandt andet Birmingham, Liverpool og Manchester.

Hver tiende britiske butik er i dag påvirket af optøjerne.

FashionForum.dk
holder dig opdateret på udviklingen.