Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kemisag får IC Companys til at skærpe sikkerheden

"Ingen skal være i tvivl om, at det ligger IC Companys meget på sinde, at vores produkter skal være både sikre og af høj kvalitet," lyder det fra adm. direktør Niels Mikkelsen.
"Ingen skal være i tvivl om, at det ligger IC Companys meget på sinde, at vores produkter skal være både sikre og af høj kvalitet," lyder det fra adm. direktør Niels Mikkelsen.

IC Companys: Forbrugerne skal være trygge ved vores produkter

IC Companys iværksætter nu en række initiativer for at sikre, at forbrugerne kan føle sig trygge.

"IC Companys har ingen tolerance over for produkter, der ikke er miljøsikre. Derfor vil vi udrydde eller minimere risikoen for, at forbrugerne overhovedet kommer i kontakt med produkter, der kan indeholde for mange kemikalier eller farvestoffer,” siger adm. direktør i IC Companys Niels Mikkelsen, som fortsætter:

”Vi har altid haft fokus på at forbrugerne har krav på sikkerhed og tryghed – det fokus vil vi øge i fremtiden."

IC Companys har siden fundet af for højt kemikalieindhold i flere produkter gennemgået alle relevante processer for at sikre, at det ikke sker igen, lyder det fra koncernen.

Derfor indfører virksomheden nu nye og skrappere procedurer, og lover således, at:

1. Vi vil øge antallet af test således, at vi tester de produkter, hvor der er risiko for forhøjet kemikalieindhold. Vi vil endvidere foretage stikprøveundersøgelser blandt de resterende produkter.

2. Vi rykker vores tests til producentlandene, således at varerne aldrig når forbrugerne, hvis der afsløres et for højt kemikalieindhold. Indtil de nye procedurer er indført i bl.a. Indien og Kina, vil testprodukterne blive fløjet til Danmark, således at kontrollerne er gennemført inden varegrupperne forlader producentlandet.

3. Vi vil stille nye skrappe krav til vores leverandører. Antallet af leverandører bliver beskåret i den nærmeste fremtid, således at kun de bedste og de mest ansvarlige er tilbage. Det betyder, at vi vil være i tættere kontakt med færre større leverandører og derfor bedre kan sikre kvaliteten.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at IC Companys som den eneste danske virksomhed er medlem af Kemikaliegruppen, en sammenslutning af større virksomheder, der samarbejder med kemieksperter, myndigheder og NGO’er om at komme kemi-problemer til livs.

"Ingen skal være i tvivl om, at det ligger IC Companys meget på sinde, at vores produkter skal være både sikre og af høj kvalitet. Naturligvis kan vi ikke udstikke garantier mod fejl. Men jeg kan garantere, at vi arbejder hårdt, for at undgå dem," siger Niels Mikkelsen

Niels Mikkelsen har i dag fremlagt IC Companys initiativer for Miljøminister Karen Ellemann.