Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: By Malene Birger SS12

By Malene Birger leverer varen: En fuld kollektion man nærmest ikke kan undvære.
By Malene Birger leverer varen: En fuld kollektion man nærmest ikke kan undvære.

Der er altså noget Grand Finale over det, når By Malene Birger holder show: Det er de store rå haller (denne gang TAP2 ved Carlsberg), der gør det, de polstrede stole, de rigtige modeller, den ægte champagne og kendis-opbuddet, hvis lige ikke ses til andre shows. Det er parfumen og dyre tasker, der svinger gennem luften og gæsterne, der virkelig er dressed for the occasion.

Det hele er stort. Også kollektion, der med sine (for Malene Birger kun 65) indgange må være modeugens største,. Og bredeste. Dette sagt med den allerstørste respekt, for det er virkelig fantastisk, hvor bred en målgruppe Malene Birger indfanger med sit design, hvilket også er grunden til, at hun gennem de seneste år har ekspanderet betydeligt – især ud over de nationale grænser.

Der var: Til lune og kolde dage, til arbejde, til ferie og til fest, til storbyer og til landsteder. En fuld garderobe – til businesskvinden, den elegante husmoder og til konfirmanden. Der var til yachten, til hvidvin på sommerhusterrassen og til cocktail-hours. [[addon]]

I en palet hovedsagelig holdt i hvid, beige, sort og marineblå tilsat to farvehistorier af dyb cheriserød/lys orange og lyseblå/nuancer af grøn og strejf af guld i form af perlebroderier enkelte dele i et afdæmpet guldstof.

Der var det gode jakkesæt med taljeret jakke og bukser med vidde og pressefold, romantiske blondeskjorter og vandfald over barmen, der var den gode trenchcoat, kanter med tunger af broderie anglaise og jerseykjoler, både korte og lange, der draperede sig om modellernes kroppe. Og så var der selvfølgelig de brede striber, guldknapperne især i dobbelte rækker, og de lange kjoler med de raffinerede detaljer, som alle sammen efterhånden er klassiske By Malene Birger-items og sidstnævnte, som vi kan savne dem fra Birgers tidligere salon-kollektioner.

Transparente bomuld t-shirts opdateret med nederdel og cardigans/jakke, og den klassiske farvepalet blev peppet op af mellemhøje stiletter i pink og grøn og farvede transparente plastikbælter.

Malene Birger leverede en kollektion så sikker, som man kan håbe på, når den vil (og skal) rumme det hele. Hun er perfektionist til fingerspidserne, revolutionerer ikke, men giver – med få undtagelser – sikre bud på nye klassikere.