Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Designers Remix SS12

Den lille sorte - og hvide – stod stærkest til Designers Remix show på Carlsberg.
Den lille sorte - og hvide – stod stærkest til Designers Remix show på Carlsberg.

Den lille sorte – og hvide – stod sammen med Charlotte Eskildsens Signature pieces stærkest i hukommelsen efter Designers Remix show på Carlsberg.

Designers Remix har i de seneste to sæsoner holdt show i London, og Copenhagen Fashion Week har savnet deres altid spektakulære show-locations. Derfor var forventningerne høje, da publikum torsdag aften drog mod Vesterbro og fandt showet midt i den oplyste reb-installation, der til dagligt er en del af Carlsbergs nyrenoverede legeområde.

Hvide og lyse draperinger faldt (og flagrede) i silke og tynd bomuld fra veldrejede korte kjoler (der dog nok havde haft det nemmere uden aftenens milde brise), nogle fint båret over transparente toppe og t-shirts og stylet med snoede reb – et fint og fiffigt blink til showets rammer. Det var vandfald, lag på lag og asymmetriske skæringer og skuldre.

Herefter fulgte showets mest farverige og minimalistiske dele i stærk gul, lyserød og lys mint. Den stærkt gule ankellange kjole var smuk i sin enkelhed, men de to sæt med en top og bukser i hhv. mint og lyserød var så transparente, at i hvert fald bukserne vil være svære at bruge i praksis, og den asymmetriske kjole var lidt for nem i sin konstruktion til at være spændende. De heltransparente kjoler blev med deres indsnit og lynlåse lidt mere klodsede end lette og var sammen med ovenstående ikke kollektionens stærkeste dele.  [[addon]]
Derimod fungerede det mere "voksen elegante" rigtig godt. Bukser med vidde og lav talje sad med enten figursyede eller korte jakker og toppe uden ærmer med lægget volumen, som de skulle. Især et hvidt jakkesæt med shine og sorte kanter (og uden revers) var virkelig velskåret. En bred elastik i taljen på flere dele tilføjede lidt sporty attitude, brød det ladylike og åbnede op mod det yngre kundesegment, som Designers Remix også har.

Det var den lille sorte – og hvide og faktisk også brunlige – kjole, der sammen med kjolerne fra Designers Remix Signature kollektion, stod stærkest. Bl.a. gjorde et showpiece konstrueret over overdelen af en kjole med snoet reb og kjoler med draperinger i forskellige nuancer af grønt, sig virkelig godt. Når Charlotte Eskildsen slår sig løs med draperinger og konstruktioner i variationer – især over den korte kjole – er det der, hun gør sig bedst, og det vi (i hvert fald undertegnede) helst vil se til de Designers Remix’ shows, vi håber, bliver holdt i København fremover.