Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Henrik Vibskov SS12

Der var roterende catwalk og dobbelt-briller til Henrik Vibskovs show på plænen foran Gallery.
Der var roterende catwalk og dobbelt-briller til Henrik Vibskovs show på plænen foran Gallery.

Der er altid et kæmpe opbud til Henrik Vibskovs show. Måske nogle gange lidt for stort. I hvert fald var det en kamp af dimensioner at få lov til at komme ind til showet denne gang. Måske man skulle overveje en presseindgang – undertegnede så i hvert fald op til flere frustrerede pressefolk, der ikke kunne overskue menneskemængden. Og det var synd for som altid, var showet et udstyrsstykke og en fornøjelse at opleve.

Denne gang var der opstillet et stort rundt podium – i bund og grund en intermistisk arbejderhytte (forud for kollektionen har Henrik Vibskov og designer Maja Brix blandt andet kigget på gamle billeder af minearbejdere), hvor fire vægge med mintgrønne døre inddelte rummet. Modellerne kom op på podiet, åbnede en dør og lukkede den igen og det blev således et lidt langt show med al den dør op-og-i lukken. Men det var flot sat op og blev kun bedre, da fire mænd tog fat i rammen og begyndte at køre den rundt, så væggene drejede, mens dørene stod fast. Flot.

Kollektionen viser en væsentligt mere moden Vibskov end tidligere. Om det er fordi, at han i mellemtiden er blevet far, må stå hen i det uvisse, men der er skruet lidt ned for blusset. Stylingen er stadig gøglet med hatte, dobbelte sorte briller og rigtig flotte sko, og der er stadig masser af farver og prints, men det er knapt så tosset som tidligere.

Der er blomsterprints (som Vibskovs praktikanter har udarbejdet med akvareller) og et særlig flot et, der ligner en blanding af små blomster og dyreprint i grønne og orangegule nuancer. En lidt smallere silhuet, der dog stadig er oversize, men med bindebånd i taljen til pigerne så de selv kan give tøjet figur.

[[addon]]
Hos herrerne er det vildeste et par sæt i en nærmest neon-agtig orange tilsat karrygule detaljer, nogle fine blazere og et par enkelte leggings med print.

Et blomstret print i lyserød, gul og blå på et skinnende stof er fint, men næsten lidt for meget – i hvert fald i forhold til fx Soulland, der leverede et lidt mere sikkert bud på blomsterprint til mænd.

Virkelig flotte kjoler til pigerne var at finde: En gulvlang orange en af slagsen var smuk, mens en kortere lilla med et nærmest mælkevejs-agtigt print klart er blandt kollektionens bedste. Samme print var at finde på et jakkesæt til herrer der også fungerede glimrende.

Det er en god kollektion Henrik Vibskov har leveret, men det er set bedre. Der er dog en udvikling i gang, for kollektionerne er hver for sig blevet mere modne med tiden. Det er en fin balance dog, for man skal næsten passe på at man ikke skruer så meget ned, at folk ikke længere kende hans designs. For hvor stylingen er meget ”Vibskovsk”, havde meget af tøjet en ikke helt så klar afsender som tidligere kollektioner.