Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modedesigner Peter Jensen afslører kvinderne i sit liv

Modedesigner Peter Jensen modtager Kay og Erna Bojesens Mindelegat som den første modedesigner nogensinde i forbindelse med ny udstilling 'Peter Jensens muser'.
Modedesigner Peter Jensen modtager Kay og Erna Bojesens Mindelegat som den første modedesigner nogensinde i forbindelse med ny udstilling 'Peter Jensens muser'.

Modedesigner Peter Jensen afslørede i går formiddags sin nye udstilling ’Peter Jensens Muser’ på Designmuseum Danmark i forbindelse med Copenhagen Fashion Week, hvor han i samme anledning modtog Kay og Erna Bojesens Mindelegat som den første modedesigner nogensinde. 

Designmuseum Danmark har siden 1986 nydt godt af legatet, som støtter museet til indkøb af værker udarbejdet af kunstnere med speciel arbejdsform for øje. 

Afdøde skøjteprinsesser, falterede barnestjerner og tanter i Grønland er at finde på Peter Jensens nye udstilling. Designeren har nemlig gennem sin 10 år lange karriere som modedesigner bygget sine designs op over særlige karismatiske kvinder, men det er første gang, at hans muser udstilles som kunstværker. 

FashionForum.dk var med til åbningen og fik en snak med Peter Jensen om legatet, udstillingen og rejsen tilbage i tid:

”Jeg var meget lykkelig, da jeg fik nyheden at vide, men det at få legatet overrakt og høre de fine ord er en helt anden side af sagen. Det er virkelig en ære, ” siger en stolt Peter Jensen og fortsætter:

”At skabe denne udstilling har været en rejse tilbage i tiden, hvor 10 år gamle arkiver skulle findes frem. Det har været en sjov, men også langsommelig proces, der været et år undervejs nu." Det skulle vise sig, at det var udvælgelsen af det meget materiale har været den største udfordring:

”At frasortere i det omfattende materiale samt at skabe udstillingens visuelle udtryk har været den største udfordring i processen. Det var vigtigt for mig at få processen tydeligt frem, så publikum kan forstå udstillingen,” forklarer designeren.

Den røde tråd overraskede
Den ti år lange rejse tilbage i tid bragte også nogle overraskelser med sig for modedesigneren:

”Jeg kunne tydelig se, at alt mit arbejde havde en rød tråd. Kollektionernes udvikling hang sammen – det overraskede mig,” afslutter Peter Jensen.

Unik arbejdstilgang og design fortjener pris
Bodil Busk Laursen, direktør for Designmuseum Danmark, forklarede i overrækkelsen, hvorfor netop Peter Jensen var værdig som den første modedesigner nogensinde til at modtage mindelegatet.

”Peter Jensen har en unik arbejdstilgang, hvor han henter inspiration fra hele kulturfronton og gennem mennesker. Det gør, at hans design bliver menneskeligt, forklarede Bodil Busk Laursen i sin tale til designeren.