Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: R/H SS12

Finske R/H leverede et univers, der kan gøre udskejende fashionistas glade, men som var for overstylet til rigtig at gøre indtryk.
Finske R/H leverede et univers, der kan gøre udskejende fashionistas glade, men som var for overstylet til rigtig at gøre indtryk.

R/H er endnu et af de nordiske brands, der har valgt at holde show i København. R/H er dog finsk, og består af de to piger Hanna Riiheläinen og Emilia Hernesniemi, der begge blev færdige fra University of Art & Design i Helsinki i 2003. Efterfølgende har de begge været forbi udlandet – den ene hos Zac Posen, den anden hos Agentur V i Berlin (der også er deres presseagenter nu).

Ifølge presseteksten er R/H inspireret af (og hold nu fast) kærlighedssange og rockballader, små drenge, honky-tonk, russiske arbejderkvinder og discosømænd. En del inspirationskilder vil nogle mene, men det var nu ikke fordi inspirationerne gik så tydeligt igennem. Universet præsenterede sig snarere som en blanding af Woodstock-festival med blomsterkranse i håret, denimkjoler, Swedish Hasbeens sko (der, undskyld mig, virkelig ikke er pæne) og frynser på alt fra jakker og kjoler og toppe til leggings og på sidesømmene af bukser.

Der var – som ved rigtig mange andre shows – en transparent tendens. Det transparente stof var inddelt i friser med henholdsvis et ikke-transparent og et transparent (tænk Alaïas kjoler uden yderligere sammenligninger i øvrigt) og kom både i blå og sort. En gulvlang kjole samt en kortere med indbygget corsage fungerede glimrende, og både shorts og bukser i samme stof kan godt blive hits.

Forskellige styles i strikket blonde var gammeldags og virkede umoderne, mens et sort/hvidt print faktisk var ganske tidssvarende.

[[addon]]
En sort gulvlang kjolevest med knapper og slids var også fin, ligesom der er gode toppe at finde. Men overordnet set var udtrykket alt for voldsomt. Et naivt jungleprint gik igen i mange styles, hvoraf en silketop var den eneste af disse, der for alvor fungerede – med de sarte farver blev looket en smule skabet. Eller rettere, det er nemt at forestille sig unge fashionistas iklædt looket under en modeuge, i håb om at få taget billeder til de helt rigtige blogs. Men som show var stylingen alt for voldsom – de lave sko gjorde ikke tøjet gavn, ligesom både bladkranse, tørklæder og rygsække trak ned. Og det er synd, for der er jo faktisk fine ting i mellem, som nok skal kunne sælge glimrende. Man kunne nå langt ved bare at style showet anderledes, og måske redigere i hvad man sender ud; 43 indgange er for mange for de fleste herhjemme.

”Det minder om Monki,” sagde én til showet, mens en anden pegede på Gina Tricot. Det rammer egentlig ganske godt den følelse, man sad med efterfølgende. For hvor udførelsen og kvaliteten er væsentligt bedre, og priserne nok er højere end de ovennævnte brands – rammer de det samme publikum.

R/H bredte sig måske over lidt for meget, men arbejder de videre med de ting, der fungerer, kan det godt gå hen og blive et bekendtskab som smarte unge piger ikke glemmer.