Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: MAXJENNY SS12

En farverig, iøjnefaldende og mangfoldig kollektion blev præsenteret til MAXJENNYs debutmodeshow.
En farverig, iøjnefaldende og mangfoldig kollektion blev præsenteret til MAXJENNYs debutmodeshow.

Det er første gang, MAXJENNY melder sig under fanerne med et show ved Copenhagen Fashion Week. Debutshowet løb af stablen i det gamle Radiohus’ koncertsal, hvor pulserende beats og et eventyrligt grafisk univers med visuals fra Disneys Alice i Eventyrland satte stemningen for showet.

Designeren Maxjenny Forslund har en baggrund som møbeldesigner, men prøver i dag kræfter med beklædningsfaget. Designeren åbnede i 2009 egen butik, K29, med bæredygtige avantgardemodekollektioner.

Sorte balloner kommer til syne i loftet. Under dem marcherer to modeller i cirkusinspireret outfit, en iført orange- og sortstribet løs buksedragt, den anden en ligeledes stribet kjole. Der skal knald på garderoben næste sommer, hvis man spørger MAXJENNY, som havde fokus på både striber og grafiske prints i stærke farver i sit bud på næste sommers mode.

MAXJENNYs signaturregnfrakke kom selvfølgelig også på podiet – designeren havde tydeligvis taget højde for det danske sommervejr. 
De bæredygtige, printede frakker er i øvrigt lavet af genbrugte plastikflasker.

Tilsat frakken var en oversize krave, som igen ledte tankerne hen på cirkus og klovnekostumer, men som faktisk tog sig godt ud på den farverige oversize frakke. Designerens kunstneriske overtøj var en fryd for øjet blandt showets lidt kedelige bomuldskollektion.

[[addon]]

Som rød tråd gennem showet var alle modeller iført svagt gule eller hvide strømpebukser under tøjet – en mindre flatterende detalje, som desværre intet godt gjorde for kollektionen.

Desuden gav de mange præsenterede farver og mønstre kollektionen et lidt barnligt udtryk, og dermed en kollektion, som nok vil tage sig bedst ud hos det yngre segment – tankerne blev i hvert fald ledt hen på børnetøj og de stribede bomuldsstyles mindede også en smule om Mads Nørgaards velkendte design. 

De forskellige looks bestod primært af løse silhuetter i lag-på-lag, tilsat konstant nye detaljer som draperede skuldre, flagermuseærmer og flettet bånd over skulderen. 
Modellerne var iført sorte herreinspirerede sko tilsat accessories som lange halstørklæder med frynser og halskæder af lange stoftrevler. 

Desværre medførte de mange forskellige looks kollektionen et lettere forvirret udtryk, hvor det havde klædt showet med lidt færre ideer i spil. 

MAXJENNY var i debutshowet tro mod egne tidligere designs og er forsat en designer, som skiller sig ud i den danske modescene. Desværre var kollektionen en smule skuffende. Man stod tilbage med følelsen af, at den kreative designer faktisk indeholder mere end, hvad hun fik vist i sin SS12-kollektion.