Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Magnus Löppe SS12

Magnus Löppe debuterede med opdateret klassisk herretøj, der godt kan bruge finpudsning
Magnus Löppe debuterede med opdateret klassisk herretøj, der godt kan bruge finpudsning

Magnus Löppe stod for modeugens første regulære herreshow på Rådhuset torsdag kl. 12, og det som debutant i showkalenderen i eget navn. Den unge designer, der etablerede sit brand i 2011 og vandt Designers Nest i februar sværger til klassisk herretøj, der opdateres gennem finurlige detaljer og nytænkning.

Hele kollektionen er derfor fokuseret på et klassisk jakkesæt – og diverse afskygninger deraf. Skræddertøj med et twist, om man vil. Til tonerne af en smukt syngende klassisk sangerinde og et par strygere på Rådhusets balkon, kom de første modeller ud, og slog tonen an med en blanding af en kittel og en aflang skjorte, sat til et par klassiske mørkegrå herrebukser. Og sådan fortsatte det.

Der leges med længder, snit og former med lange skjorter, store afrundede skuldre og en sammenblanding af materialer. Fx var en strikbluse med et halvt blazerærme på siden vævet sammen på ryggen, så strik blandede sig med blazeren. Bløde overgange der overrasker, fordi detaljerne ofte først afsløres når man ser tøjet bagfra – rigtig fint.

Det er en blød og afrundet måde at opdatere en herregarderobe på. De afrundede skuldre på kapper står i kontrast til de skarpe skuldre, man også har set på herreblazere (fx hos David Andersen) de senere år, og det henvender sig til en anden slags mand. Det er formelt, og lidt anderledes uden at være prangende. Nedtonet og med en ro samtidig med, at det har et legende udtryk.

Det betyder dog ikke, at det hele fungerer. Fx var nogle af de afrundede skuldre bulede i syningen, hvilket næppe kan have været meningen og bliver tydeligt i det ubarmhjertige dagslys, ligesom undertegnede fik en følelse af, at bukserne skulle have været bare én centimeter længere og knapt så løse for at være rigtig moderne. Og det er svært at forestille sig den mand, der normalt går i klassisk herretøj, trække en afrundet skulderkort kappe over sit jakkesæt – faktisk var det en anelse for bøsset (en fejl Magnus Löppe absolut ikke er den eneste danske herretøjsdesigner der har begået).

[[addon]]
Tøjet hos Magnus Löppe ligner ikke hele tiden det, det er. Skjorter og veste var overtrukket med kapper der kun lige dækkede de (igen) afrundede skuldre, men så man efter, var kappen en integreret del af skjorten. Og så fremdeles. Strik blev blandet med et skinnende let materiale, og en sort, gulvlang frakke havde kort slids for neden og elastikindsnøringer – en redefinering af et pingvinjakkesæt, måske.

Der er som skrevet tale om en showdebutant, og kollektionen er i og for sig sammenhængende nok – der er bare absolut plads til forbedringer. Stylingen fungerede fx ikke, fordi absolut ikke særlig pæne sko kan trække et helt look ned. Samtidig er der plads til lidt forbedringer i den sidste finish, der er så altafgørende, når man laver noget så skrædder-agtigt som Magnus Löppe gør det.

Men han er ikke en fuldstændig gentagelse er noget der er set før, og placerer sig midt i mellem Jean/Phillips detaljer, David Andersens skrædderkunst og klassiske grå jakkesæt. Med lidt mere erfaring kan det godt blive interessant at se, om Magnus Löppe formår at gøre sit look endnu mere tidssvarende – for han har noget at byde på.