Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Gaia SS12

Gaia holder fast i det androgyne univers med strik, denim og lidt print
Gaia holder fast i det androgyne univers med strik, denim og lidt print

Gaia er en af dem, der ved, hvad hun vil, og går efter det. Nyligt er hun udvalgt som et af de tre talenter, der deltager i kampen om at vinde MaxFactor New Talent Award-prisen, der uddeles næste sæson. Gaia har da langt hen af vejen også holdt fast i den æstetik, hun debuterede med i showkalenderen i februar 2011. Der er dog opdateringer og nye ting at finde – nogen med mere held end andre.

Meget passende for forår/sommer-sæsonen er der tale om en lettere kollektion end den sidste. Dette blev blandt andet understreget i farvevalget, hvor det var lyse og sarte nuancer af blå, akvamarin, støvet grøn og gul der gik igen, tilsat sort, mørkeblå og mørke striber. Denim skulle der til, og den lyse af slagsen – på stramme, lårkorte cykelshorts, og en herreinspireret skjorte. Det er en fin balance, og det fungerer egentlig fint, selvom det giver undertegnede klare lignelser til folkeskoletiden. Der var også løse herreskjorter og en fin buksedragt med paneler i hvid og grøn, og selv strik virker ikke tungt, når Gaia tager det under behandling.

Universet leger med det androgyne, hvilket blandt andet kunne ses på modellernes hår, hvor en halv kasserolle-frisure kunne ses på hovedets ene side, mens en stram hestehale kunne ses bagfra. Både hår og dele af kollektionen grænser mod det tacky, men det er ret fint set af Gaia, der kender sit publikum (bare hør jublen og klapsalverne efter showets finale). Den slags kvinder der målrettet vil gå efter kollektionen har lyst til at lege, eksperimentere og tage nogle chancer og er ikke bange for at stikke ud. Det er ikke sikker, kedelig mode, men lag på lag af forskellige skjorter, strik og shorts uden på hinanden i et stort miks tilsat et printet mønster i sarte nuancer. En del af modellerne havde bolo-tie (cowboy slips, red.) lignende smykker sat sammen med herreskjorter: lige tilpas gak til at man sagtens vil kunne se en sådan detalje på smarte hipster-barer.

[[addon]]

Strikkede bluser hvor kraver, store butterflies eller knapper er strikket ind i går igen fra sidste sæson, ligesom en grafisk printet underdel også henter inspiration fra sidste kollektion: shorts foran, og nederdel bagpå. Det grafiske fungerede og gik igen i en tynd jakke med guldknapper.

Lange sorte kjoler med diverse ord og bynavne på sprang dog lidt uden for, og var ikke klædelige, men fortsætter det legende og lidt corny univers Gaia leverer.

Og det handler langt hen af vejen om kontraster. Løse skjorter og kjoler modsat stramme cykelshorts og bukser og herresko. Hun kender sit publikum Gaia, og hun leverer varen til dem, uden at prøve at tilfredsstille alle mulige andre.

Derfor bliver det interessant at se, hvordan hun udvikler sit brands og sine designs, så hun sikrer kontinuiteten, og ikke, i det lange løb, bare gentager sig selv.