Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Stasia SS12

Stasia viste kjoler med perfekt pasform, men manglede en rød tråd igennem de mange indgange.
Stasia viste kjoler med perfekt pasform, men manglede en rød tråd igennem de mange indgange.

Stasia sætter scenen med Saseline Sørensen som første model. I en perlebesat brudekjoleværdig hvid blondesag med skjult corsage træder den tidligere Soap-stjerne, som er en hyppig showgæst under modeugen, ned ad podiet til klapsalver fra de fremmødte gæster på Nimb.

Kendisklientel i højsæde
Og egentlig er det meget passende, at netop Saseline slår tonen an. For showet er mere tiltænkt kendisklientellet end den trendsultne fremmødte presse, fornemmer man.

Og al ære og respekt for at designeren kender sin modtager. Man kan i øvrigt ikke sætte en finger på udførelsen af bl.a. blondekanter, der lægger sig flot ind til modellernes rygge i smukke udskæringer. Men Stasia fremviser en så bred palet af længder, farver, materialer og snit, at man har svært ved at se anden fællesnævner end netop den, at samtlige kjoler ville gøre sig godt på den røde løber. Man savnede simpelthen den kollektionsmæssige sammenhæng, der berettiger et show frem for en salonvisning.[[addon]]

Fans
– forståeligt nok
Kjolerne – for ser man bort fra enkelte jumpsuits, herunder en vovet sag i ætset blonde, perforeret fra top til tå, var det nemlig en kollektion bestående udelukkende af aftenrober – er smukke og falder for størstedelens vedkommende så smukt om kroppen, at man udmærket forstår, hvorfor designeren har mange fans blandt såvel danske som udenlandske kvinder.

Særligt iøjenfaldende smuk var en hellang, rød robe med asymmetrisk overdel, smukke læggede draperinger og et slæb fra skulderen. Den var klassisk, velskåret og den smukkeste nuance – bestemt en vinder.

Men sorte blonder over for af råhvid satin får alt for let et lingeripræg, som klæder de færreste uden for runwayen. Dog bør nævnes en enkelt kjole, hvor den mørke blonde var dyppefarvet, så den på skørtet gik fra lys til petroleum til sort nederst. Her fungerede den mørke blonde over lyst understof rent faktisk virkelig godt. En kjole i gråt, tweedlignende materiale, der bagfra tog sig konservativt ud, men forfra åbenbarede en meget dyb udskæring snøret sammen af en anordning, der konnoterer tysk Bierstube, har jeg imidlertid ganske enkelt svært ved at forestille mig slutbrugeren til.

Mestrer det ensfarvede
Til gengæld var en gulvlang kjole med lange ærmer, rund hals og bredt skærf i det smukkeste dybblå satin så elegant og veludført (enhver der har prøvet at sy en lige søm i silkesatin ved, hvor vanskeligt det kan være), at den efterlod undertegnedes kæbe på gulvet. Stasia mestrer de ensfarvede rober og formår at vælge sin farveskala til disse uden vaklen.

Kort sagt er Stasia rigtig god til det, hun er god til. Udfordringen er at bevare den gode smag, så snart hun bevæger sig væk fra det rene og klassiske gallalook.