Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: CIFF-Trendshow SS12

CIFF-showet gemmer ikke på overraskelser – hvis vi da ser bort fra en uheldig model.
CIFF-showet gemmer ikke på overraskelser – hvis vi da ser bort fra en uheldig model.

For første gang i en årrække var det ikke Femmes Regionales, der havde stået for stylingen ved sommerens første show: trendshowet på CIFF-messen. I stedet havde hver trend, henholdsvis New Edge, Technicolor Summer, Soft Alternative og Urban Jungle, fået tilknyttet eget stylist-team, og første trend, New Edge, satte barren højt. Her havde Vilsbøl de Arce med lyse nuancer og løse silhuetter skabt et flyderlook, der ledte tankerne i retning af filmen Den Engelske Patient.

Selvom selve tøjet, der som det jo er tilfældet ved trendshows, er udvalgt af stylisterne fra en lang række af messeudstillerne, faktisk var aldeles smagfuldt, sprang særligt Vilsbøl de Arces showpieces i øjnene. Skoene var påsat læderudsmykninger med en meget tydelig Vilsbøl de Arce-æstetik. I strimlede spiraler formede nøgent læder sig om modellernes fødder, på samme måde, som mange af modellerne bar krydsbælter og Madonna-korsetter – alt i den samme nuance ufarvet kernelæder.[[addon]]Vilsbøl de Arce havde med udgangspunkt i en løs, transparent og forholdsvis unisexet silhuet i naturlige materialer udvalgt styles fra blandt andet det – forholdsvis – nye danske brand Carmakoma. Og kudos til dem for det, Carmakoma er nemlig tøj til piger fra str. 42-52. Særligt bør fremhæves denne trends allersidste indgang, der blot bestod af en mellembrun Carmakoma-trenchcoat (som var oversize men klædelig på den spinkle model) og herunder shapewear fra Miss Perfect. Respekt til Vilsbøl de Arce – og Carmakoma, ikke mindst.

Næste trend blev båret frem med lirede flamingoer stikkende op af håndtaskerne. Trenden Technicolor Summer bød – ikke overraskende – på stærke farver: orange og flaskegrøn, men også mere afdæmpede varianter – løse skjorter og læggede bukser. Her var det stylisterne Fadi Morad og Sara Ingemann Holm-Nielsen, der havde slået sig løs med farveladen, og trukket en rød tråd gennem trenden.

Soft Alternative, stylet af Christina Wedel, trak på mere feminine referencer. Her var inspirationen hentet i tyvernes charleston, stilen var ladylike, men som også i de foregående trends med løse silhuetter – dog fyldte volanter og flæser mere her end tidligere. Farverne var lyse, fra æggeskal til beige – dog med afstikkere blandt herrerne, der næste sommer kan mikse drengeskoleuniform med maritime detaljer: Den stod på marineblå blazere, ternede løse shorts og opknappede skjorter (det bliver varmt).

Showets mest dramatiske øjeblik resulterede i en model på skadestuen. En gigantisk lang, hvid kappe blev nemlig spændt ud i runwayens tre hjørner, men et lille uheld betød, at modellen røg med ned gennem gulvlemmen, idet hun ikke fik spændt kappens hætte af halsen, inden stofmængderne forsvandt ned i dybet – og hun med. Gid, hun er okay.

Sidste trend var også showets mest smagløse. Charline Skovgaard havde forestået stylingen, der under titlen Urban Jungle fremviste primært sorte modeller små shorts, mohawks, hvid ansigtsmaling og en stammeinspiration så tyk, klichepræget og downright politisk ukorrekt, at jeg umuligt kan være den eneste, hvis tæer foldede sig sammen i skoene.

Man bør ikke overvære et trendshow i håbet om at se cutting edge trends, og snit, farver og fald minder også mere om det, der befinder sig i butikkerne allerede, end det er nytænkende og innovativt. CIFF-showet gemmer altså ikke på overraskelser – hvis vi da ser bort fra den uheldige model.