Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Anne Vest SS12

Et par gode overraskelser - men ikke meget pels hos det danske pelshus.
Et par gode overraskelser - men ikke meget pels hos det danske pelshus.

Anne Vest præsenterede sit bud på den kommende sæsons mode i Nimbs flotte pejsestue (dog uden tændt pejs, og tak for det), hvor de dybe og bløde sofaer var sat op i en salonagtig stil. Anne Vest betegner sit brand som et pelshus, og der var da også pels at finde, selvom hovedfokus var lagt på at arbejde med læder i forskellige former.

Første model trådte på gulvet til tonerne af fransk musik, og med den hvide ansigtsmaling blev tankerne ledt hen på mimekunsten – omvendt var maskerne dog udtværede og sammen med de sortmalede fødder gav det (i hvert fald undertegnede) konnotationer til diverse stammefolk. Dette blev forstærket, da en moderne mørkebrun læderudgave af et skærf kunne ses over en gulvlang hvid transparent kjole.

Der er dog ikke tale om de store afrikansk inspirerede armbevægelser. Det er moderne design, der kræver noget fysik af de kvinder, der bærer dem og giver dem omkring dem, noget at se på; kropsnære transparente kjoler, ultrastramme læderleggings med paneler af gennemsigtig sort strik og kollektionens finale, en gulvlang læderkjole hvor ryggen sikrede frit udsyn til modellens popo. Det er tøj, der både har og giver noget power.

[[addon]]

De store pelsveste med fald foran, bikerjakkerne og modellernes huer kan lede tankerne hen på Rick Owens, men stilen er mere afdæmpet. Sort er nøglefarven, der blandes med hvid, brun og et par grågrønne læderbukser der godt kunne blive et hit. Anne Vest leverer også en række biker-inspirerede læderjakker, der fungerer godt.

Der er nogle dele, der går igen. Sidste sæson bød også på t-shirts med prints af kvindelige ansigter, og læderleggings er ikke ligefrem innovative – heller ikke selvom de kommer med et twist.  De har efterhånden kørt en del sæsoner, og bliver ikke nødvendigvis mere flatterende (eller interessante) af at spankulere rundt i sommervarmen.

Brugen af pels var som sagt ikke voldsom, men de pelsveste der blev præsenteret er flotte, men virkede dog lidt tunge taget i betragtning, at der er tale om tøj til forår og sommer. De kan sagtens fungere til en kølig nat med et glas vin i haven, men når man betegner sit brand som et decideret pelshus, kunne det være interessant at se designeren arbejde med pels på en lidt lettere – og mere sommerlig – måde.