Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeelefanten Travelling Ella er kommet til København

Surpriseelefant nr. 27 viste sig at være en lyserød modeelefant designet og døbt af modedesigneren Trine Wackerhausen.
Surpriseelefant nr. 27 viste sig at være en lyserød modeelefant designet og døbt af modedesigneren Trine Wackerhausen.

Der er en lyserød elefant i rummet! I går eftermiddag blev sløret løftet for Copenhagen Fashion Weeks moderigtige bidrag til Elephant Parade Copenhagen, hvor en række udsmykkede babyelefantskulpturer opstilles og siden bortauktioneres til støtte for den asiatiske elefants overlevelse.

Surpriseelefant nr. 27 viste sig at være en pink modeelefant ved navn Travelling Ella – designet og døbt af den danske designer Trine Wackerhausen.

Babyelefanten er sponsoreret af Copenhagen Fashion Week, og er en i rækken af i alt 102 kunstelefanter, som pryder bybilledet i København over sommeren, og Trine Wackerhausen fortæller til FashionForum.dk om projektet:

”Da jeg fik tilbuddet om at designe projektets modeelefant, sagde jeg straks ja. Det at blive spurgt er både anerkendende som designer, men også en god mulighed for lidt ekstra opmærksomhed på min kollektion her så tæt på modeugen.”

Modelefantens påklædning består af en skjorte i sort/hvidt print, designet i et skarpt snit og med tilhørende solbriller og kamera.

”Mit design er inspireret af Thailand, som jo er sagens omdrejningspunkt, men bærer også præg af en Miami-beach style, som går igen i den kollektion, som jeg fremviser under Copenhagen Fashion Week i næste uge,” fortæller Trine Wackerhausen.

At sy efter elefantmål frem for modelmodel har dog ifølge designeren ikke været helt gnidningsfrit:

”Min største udfordring har klart været rent teknisk, simpelthen at få fittet sættet på elefanten. – det var en udfordring,” smiler designeren.

Kunstelefanterne er alle lavet i glasfiber og udformet efter en babyelefants naturtro højde. Modeelefanten Travelling Ella blev lanceret torsdag den 28. august i tøjbutikken Sabine Poupinel i Kronprinsensgade i København K.

Få kunst hjem i stuen og støt en god sag

Kunstudstillingen i København forløber fra den 1. juni – 25. august 2011, hvor elefanterne derefter bortauktioneres den 9. september på auktion på Scandic Copenhagen Hotel. Pengene fra auktionen støtter bevarelsen af den asiatiske elefant.

Læs mere:

Elephant Parade Copenhagen