Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

IC Companys bøjer sig i giftsag

Konsekvens. Efter pres fra forbrugere ind-rykker IC Companys nu advarselsannoncer med skadeligt tøj i flere lande.
Konsekvens. Efter pres fra forbrugere ind-rykker IC Companys nu advarselsannoncer med skadeligt tøj i flere lande.

Konsekvens. Efter pres fra forbrugere ind-rykker IC Companys nu advarselsannoncer med skadeligt tøj i flere lande. Samtidig tilbydes kunderne kompensation. De omfattende tiltag får ros af Forbrugerrådet. Det skriver Business.dk.

Kritik for smøleri og uetisk opførsel får IC Companys til at ændre kurs i en penibel sag om sundhedskadeligt tøj.

Den børsnoterede modevirksomhed blev i går i Berlingske kritiseret for at informere forbrugerne for dårligt og gamble med deres sundhed. Kritikken får nu IC Companys til at tilbyde kunderne kompensation, hvis de har købt et af fem produkter, som kan være allergi- eller kræftfremkaldende. Derudover indrykker IC Companys annoncer i landsdækkende medier i en stribe lande, hvor selskabet advarer om produkterne.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at hvis folk ikke vil have produkterne, så skal de komme retur med dem," siger Niels Mikkelsen, CEO i IC Companys.

Tiltagene får sagens omkostninger til at vokse betydeligt, da produkterne har været solgt i 19 lande heriblandt Canada, Rusland, England og Frankrig, og flere end 3.000 produkter er endnu ikke kommet retur til IC Companys.

Pengene tilbage og gavekort
Annoncerne vil vise billeder af produkterne og vil blive indrykket i »landsdækkende medier«, oplyser Niels Mikkelsen. Kunderne vil få det fulde beløb for produktet retur plus et gavekort på samme værdi som kompensation. Dermed går IC Companys i Bestsellers fodspor. Bestseller har den seneste uge tilbudt sine kunder et gavekort på 200 kr. som kompensation. Det er sket, efter at koncernen har solgt kvindetasker med kræftrisiko og børnetøj med kvælningsfare.

Tiltagene fra IC Companys får ros fra Forbrugerrådet, hvorfra afdelingschef Vagn Jelsøe tidligere har kritiskeret virksomheden:

"Det er en tilfredsstillende reaktion og dejligt at se, at der bliver lyttet, når der kommer offentlighed om sagerne," siger Vagn Jelsøe.

Holdningsskiftet fra IC Companys kommer få dage efter, at modeforhandlernes brancheforening advarede mod, at modeforhandlerne kan blive ramt af en tillidskrise, der slår hårdere end finanskrisen, hvis forbrugerne ikke bliver godt nok informeret ved fund af skadelige stoffer i tøjet.

Kilde: Business.dk.