Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danskere shopper amok på mobilen

På et år er der sket en stigning på 70 procent i online mobil-køb i Danmark.
På et år er der sket en stigning på 70 procent i online mobil-køb i Danmark.

Danskerne bruger i stigende grad mobiltelefonen til at shoppe fra. På et år er der sket en stigning på 70 pct. i de online mobil-køb. Det skriver Business.dk.

Flere og flere danskere bruger mobilen til at foretage køb online. I løbet af den seneste måned har 12 pct. af danskerne e-handlet mod syv procent samme tid sidste år, hvilket svarer til en stigning på 70 pct. Det viser tal fra Dansk e-handelsanalyse fra 2. kvartal 2011.

Særligt unge mellem 18 og 34 år handler online direkte fra mobilen, og tendensen skyldes blandt andet, at aldersgruppen handler mere i udenlandske e-butikker.

”Tallene understreger, at det stærkt stigende antal smart-phones med netadgang gør det nemmere og enklere at handle på nettet. Mobilen bliver i fremtiden det helt afgørende omdrejningspunkt i kontakten mellem forbruger og forretning. Det stiller derfor krav til e-butikkerne, der skal sikre, at deres websites også har en mobiltilpasset udgave,” siger kommunikationschef Henrik Theil fra Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH).

På førstepladsen over e-handel ligger DSB med online billetsalg – skarpt efterfulgt af Telmore, CDON.com, Ebay og amazon i nævnte rækkefølge.

Også dagligvaresalg hitter på nettet – hver 6. dansker har prøvet sig af med rugbrød-tandpasta kategorien online.

Kilde: Business.dk