Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Margrethe-Skolen viser for første gang show under modeugen

Margrethe-Skolen markerer sit 80 års jubilæum med modeshow under Copenhagen Fashion Week.
Margrethe-Skolen markerer sit 80 års jubilæum med modeshow under Copenhagen Fashion Week.

Godt håndværk, teknisk kunnen og traditioner er i fokus, når afgangselever fra Danmarks ældste designskole, Margrethe-Skolen for første gang nogensinde viser modeshow under Copenhagen Fashion Week.

Margrethe-Skolens afgangselever slutter sig således til de nyudklækkede designere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Designskolen Kolding og TEKO, som over flere år har været en fast del af modeugens showkalender.

Mia Behrens, showdeltager og nyuddannet designer fra Margrethe-Skolen, fortæller til FashionForum.dk:
 
”Nu skal der ske noget – det var vi flere afgangselever, som var enige om, ” siger hun og uddyber:

”Margrethe-Skolen fylder 80 år i år og har gennem de sidste ti år udviklet sig fra skrædderiskole til at blive mere designfokuseret. Derfor synes vi, at det var på tide, at Margrethe-Skolens afgangselever på linje med andre nye designere markerer sig under den danske modeuge.”

Teknisk godt håndværk skaber nyt designudtryk

Margrethe-Skolens afgangselever vil til modeshowet vise deres bud på næste
sommers kollektion, SS12, hvor kvalitetsbevidst håndværk er i fokus.

”Jeg synes, at skolens fortid som skrædderiskole er en fordel, idet vi med vores tekniske kunnen kan formidle design og snit på en anden måde end set hos andre designskoler,” fortæller Mia Behrens.

Margrethe-Skolen har gennem tiden uddannet designere som bl.a. Trine Hjort, der er grafisk designchef hos Hummel, Katja Olsen, chefdesigner hos Le Coq Sportif, Dianna Opsund og Annhagen.

Debuttanterne ønsker opmærksomhed fra udlandet
Med showdebuten forventer Mia Behrens en ekstra opmærksomhed rettet mod Margrethe-Skolen:

”Jeg håber, at vi som nye designere får en del opmærksomhed fra udlandet, som forhåbentlig kan skabe nogle kontakter fremadrettet,” siger Mia Behrens og forsætter:

”Jeg forventer desuden, at idet det er Margrethe-Skolens debut i modeugen vil designskolen få en øget opmærksomhed under modeugen. Det kan forhåbentlig medføre en øget interesse omkring Margrethe-Skolen som designuddannelse på lige linje med Danmarks større og mere anerkendte designskoler,” fortæller Mia Behrens og understreger afslutningsvis:

”Margrethe-Skolen skal som designskole også være med til at repræsentere den danske modeuge – det er vigtigt.”

Afgangsshow i historisk rum

Margrethe-Skolens afgangsshow finder sted på Nationalmuseet i København den 2. august 2011, hvor 18 afgangselever deltager i modeshowet. Showet er kun for inviterede gæster. FashionForum.dk dækker naturligvis showet.