Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Puma vil udfase brugen af kemikalier

Sportsbrandet Puma har indvilget i at tage en udfordring fra Greenpeace op og udfaser brugen af kemikalier.
Sportsbrandet Puma har indvilget i at tage en udfordring fra Greenpeace op og udfaser brugen af kemikalier.

Sports-brandet Puma har indvilget i at tage en udfordring fra Greenpeace op og vil nu udfase brugen af kemikalier markant inden 2020. Det skriver Business.dk.

Puma, der er verdens tredjestørste sportsbrand efter Nike og Adidas, har indvilget i en afgiftnings-udfordring, som Greenpeace står bag.

Puma har således offentligt forpligtet sig til at afskaffe ​​alle udslip af farlige kemikalier fra alle produkters fulde livscyklus inden 2020. Det mål sætter Puma foran konkurrenterne Nike og Adidas i kapløbet om en giftig-fri fremtid, skriver Greenpeace i en pressemeddelelse.

Udmeldingen fra Puma kommer mindre end to uger efter Greenpeace offentliggjorde "Dirty Laundry" rapporten, der identificerer forretningsmæssige forbindelser mellem store tøjproducenter – inklusive Nike, Adidas og Puma og leverandører der er ansvarlige for at udlede farlige og hormonforstyrrende kemikalier i kinesiske floder.

"Første runde af afgiftnings-udfordringen har Puma vundet – og nu må Nike og Adidas hellere se at komme ind i kampen. Det er ikke nok bare at følge efter Puma – Greenpeace ønsker, at alle tre brands skal udvise lederskab ved at blive mere gennemsigtige i forhold til de farlige kemikalier der udledes i forbindelse med deres tøjproduktion," siger Martin Hojsik, der er koordinator af Toxic Water kampagnen for Greenpeace International.

Inden for otte uger vil Puma offentliggøre en aktionsplan med detaljer om, hvordan de lovede mål skal nås inden 2020.

Kilde: Business.dk