Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Katvig: Bæredygtig produktion har givet overskud

Den bæredygtige strategi hos børnetøjsfirmaet Katvig giver nu for første gang overskud og vender røde tal til sorte.
Den bæredygtige strategi hos børnetøjsfirmaet Katvig giver nu for første gang overskud og vender røde tal til sorte.

Den bæredygtige strategi hos børnetøjsfirmaet Katvig giver nu for første gang overskud. Siden 2009-regnskabet, har firmaet lavet et turn-around fra minus 3,5 mio. DKK. til et overskud efter skat i 2010 på 646.364 DKK.

Meldingen om overskuddet kommer på et tidspunkt, hvor firmaet er tættere på deres mål om 100 procent bæredygtig produktion, end de har været før.

99 procent af Katvigs SS12-kollektion er lavet af miljørigtige fibre som økologisk bomuld, genbrugt økologisk bomuld (R.O.C.) og genbrugspolyester.
 
Oveni er 70 procent af kollektionen er også certificeret af GOTS, (Global Organic Textile Standard), hvilket er det mærke, der stiller de strengeste krav til produktion, arbejdsforhold, miljø og transport indenfor bæredygtighed.
 
”Vi har bevist, at man både kan tage hensyn til miljøet og få en forretning op at stå,” siger firmaets designer og CEO Vigga Svensson, og fortsætter:

”Vores mission er, at vi skal overlevere jorden på samme måde, som vi selv har modtaget den – hvis ikke bedre. Vi ikke skal ligge nogen til last; hverken naturen, producenterne, eller de børn der skal have tøjet på. Men for at nå dertil er det nødvendigt, at der er firmaer, der udstikker vejen og viser, at det ikke kun er teknologisk, men også økonomisk muligt. Sådan et firma er Katvig nu, og det er vi meget stolte af,” slutter hun.
 
Katvig har i år introduceret en række nye tiltag indenfor bæredygtig tøjproduktion: Katvig™ Silky, der er et slidstærkt silkelignende genbrugspolyster, og Katvig™ R.O.C. Wear, der består af bomuldsrester fra økologisk tøjproduktion.

Firmaet har desuden startet Katvigs Bæredygtighedsskole, der netop har haft premiere i Århus.