Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Sommerpraktikanterne: Baum und Pferdgarten

Følg en række af KEAs studerende, når de sommeren over beretter fra deres praktikophold rundt om på landets modevirksomheder.
Følg en række af KEAs studerende, når de sommeren over beretter fra deres praktikophold rundt om på landets modevirksomheder.

Lina Lissner (26) er i gang med at tage en PBA i Fashion Design på KEA design/business. Som en del af sin uddannelse er hun nu i praktik hos den danske modevirksomhed Baum und Pferdgarten.

Baum und Pferdgarten er en af de modevirksomheder, jeg har fulgt trofast, siden jeg fik øjnene op for modebranchen og beklædningsdesign. Jeg har altid været fascineret af virksomhedens sans for farvesammensætning, brug af mønstre og i det hele taget af deres unikke og genkendelige design. Virksomheden stod derfor nummer et på listen over steder jeg gerne ville i praktik.

Baum und Pferdgarten
Baum und Pferdgarten blev grundlagt i 1999 af designduoen Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, der siden har skabt et helt unikt univers, hvor designet på én gang er både eklektisk, klassisk og humoristisk. De fokuserer på detaljen og går ikke på kompromis med hverken design eller kvalitet.

I dag er det internationale brand i hastig vækst, og de har indenfor de seneste år åbnet egne butikker, online store, etableret egne salgsselskaber og startet agenturer i en række europæiske lande.
 
Spændende og udfordrende opgaver
Selvom jeg allerede har været i praktik ved Baum und Pferdgarten i fem uger, føles det som om, der kun er gået en uge. Tiden er gået utroligt stærkt, og perioden har været fyldt med spændende, varierede og udfordrende opgaver.

Jeg startede med at udarbejde et større trend forecast til AW 2012 sæsonen, indsamle inspirationsmateriale samt udarbejde en kulturanalyse som inspiration til designprocessen. Jeg har siden tegnet modeillustrationer, designet og udarbejdet prints og dertilhørende produktionspapirer og assisteret til skydning af lookbook.

Ved siden af disse opgaver har jeg deltaget i møder – lige fra salgsmøder til idégenerering og planlægning af bl.a. lookbook og modeshow.

Lige nu sidder jeg i samarbejde med designerne og arbejder på et kommende projekt med Royal Copenhagen, der vil blive udstillet under modeugen i Royal Copenhagens butik på Amagertorv.

Fra teori til praksis
På KEA har vi arbejdet meget med koblingen mellem det kommercielle aspekt og kreativitet, processen fra idé til design og markedsføring af det færdige produkt. Dette har bl.a. betydet, at jeg forholdsvist hurtigt har fået skabt mig et overblik over de forskellige funktioner i Baum und Pferdgartens virksomhed, og at jeg derfor har haft nemmere ved at løse de opgaver, jeg er blevet stillet overfor.

Fra designteknologuddannelsen har jeg lært om kvalitet i designet, og om hvordan man forener design og business. Overbygningen på KEA har til gengæld, på et højt kreativt og akademisk niveau, givet mig redskaber til at skabe design der er interessant. Dette har gjort, at der selv under pres er plads til fordybelse i designprocessen.

En af mine største styrker i praktikforløbet har dog været, de computerkompetencer KEA har givet mig. Jeg har fået et dybdegående kendskab til de programmer, der benyttes i branchen, hvilket har sikret en hurtig og effektiv arbejdsgang

Et ønske om en længere praktikperiode

Jeg er utrolig glad for at være ved Baum und Pferdgarten. Jeg lærer noget nyt hver dag og føler på samme tid, at de kan drage nytte af min arbejdskraft. Der er kun én ting, der kunne gøre min praktikperiode endnu bedre; at den var længere.