Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Charlotte Torpegaard

Copenhagen Fashion Week SS12 står for døren, og det betyder travlhed for modebranchen. FashionForum.dk har talt med nogle af modeugens vigtigste aktører for at få indblik i deres hverdag.
Copenhagen Fashion Week SS12 står for døren, og det betyder travlhed for modebranchen. FashionForum.dk har talt med nogle af modeugens vigtigste aktører for at få indblik i deres hverdag.

Copenhagen Fashion Week SS12 står for døren, og det betyder travlhed for modebranchen. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” fokus på en række forskellige mennesker, der på hver sin vis deltager i, oplever og står for modeugen.

Charlotte Torpegaard har skønhedsbloggen ilovebeauty.dk og bruges ofte som skønhedsekspert i medierne, samtidig med, at hun huserer hos magasinet Cover. Derfor deltager hun selvfølgelig også i modeugen, hvor skønhedstrends spottes og gode tips er at finde, der hvor få mennesker kommer – backstage.
Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week SS12?

Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive en masse om lange spadage, chikke manicurer, en tur hos frisøren og indkøb af skinnende Louboutin-stiletter til hver af modeugens dage. Men så ville jeg lyve. Mine forberedelser tæller desværre mest praktiske gøremål som for eksempel at få alt til at gå op i en højere kalender-enhed.

Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS12?

Jeg har været med siden modeugen nærmest kun bestod af Munthe plus Simonsen og Bruuns Bazaar. I dag beskæftiger jeg mig stadig mere med skønhedsdelen af modeugen, der hovedsageligt foregår backstage. Og dér er jo faktisk også allersjovest at være! Jeg har fået nogle af de bedste historier og hemmeligheder, når jeg har listet mig backstage under de store internationale modeuger.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?

Jeg elsker modeugen i august, hvor solen skinner og man kan cykle rundt. Det føles altid langt mere afslappet end vintermodeugen med tykke frakker, kulde og transporttid. Så jeg tillader mig altid at lægge tid ind i kalenderen til alle de fine udendørsarrangementer, der er i modeugekalenderen.

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week SS12?
Jeg lader mig overraske. Og det mener jeg faktisk helt bogstaveligt denne gang, hvor der er en række – for mig – relativt ukendte designere i showkalenderen. Det er jo i virkeligheden der, man kan være så heldig at finde noget helt fantastisk.

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
I lyset af at hår og makeup er så stor en del af et show (tænk blot på Marc Jacobs’ show for nogle sæsoner siden, der nærmest fik mere omtale for de unikke looks, som makeupartist Francois Nars havde lavet, end for selve kollektionen), så glæder jeg mig rigtig meget til at få gode fif, spændende trends og interessante input i den henseende i forhold til de medier, jeg arbejder med. I udlandet handler det meget om, at designere og modehuse får customized hele makeuplinjer udelukkende til deres show. Mon ikke at den tendens også snart dukker op herhjemme.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå i forbindelse med modeugen?

Et modeuge-must er en tur på konditori La Glace for at smage sæsonens modemakroner! Faste rutiner tæller også at snage i så mange makeupartist-kufferter backstage som overhovedet muligt, helt nede i gemmerne. Det gør jeg, for at få de små hemmelige produkter med, som de altid bruger, men ikke viser frem, fordi de er sponsoreret af andre mærker. Det er jo disse fuldstændig uundværlige produkter, som vi andre gerne vil kende til.

Hvad betyder modeugen for din blog?
Det betyder rigtig meget for læserne af min skønhedsblog, at de får et indblik i modeugen med alt hvad dertil hører af tendenser, gimmicks, makeuplooks, designere og kendistips. Derfor betyder det også rigtig meget for mig.

Ilovebeauty.dk