Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kendt minkavler sigtet for grov vanrøgt

Den mangeårige formand for Dansk Pelsdyravlerforening er sigtet for uforsvarlig behandling af mink.
Den mangeårige formand for Dansk Pelsdyravlerforening er sigtet for uforsvarlig behandling af mink.

Den mangeårige formand for Dansk Pelsdyravlerforening er sigtet for uforsvarlig behandling af mink, skriver Berlinske Tidende.dk

Det tidligere medlem af Landbrugsraadet og mangeårige formand for Dansk Pelsdyravler-forening, Erik Ugilt Hansen, er blevet sigtet for groft uforsvarlig behandling af mink. Det bekræfter Nordjyllands Politi over for TV-Avisen.
Sigtelsen kommer efter, at politiet  25. februar mødte op på Erik Ugilt Hansens minkfarm ved Hobro. Det var dagen efter, at TV-Avisen viste billeder af vanrøgtede mink på farmen – billeder, som var taget af svenske dyreaktivister i september 2010.

Da politiet så forholdene på minkfarmen blev en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen tilkaldt.
Hun fandt dyr med afbidte, blødende haler, gamle betændte sår på krop og hoved – sår, der forlængst skulle have medført antibiotikabehandling eller aflivning.

Ifølge DR’s oplysninger har politiet en meget stærk sag mod den fremtrædende minkavler, eftersom der er taget fotos af samtlige vanrøgtede dyr.

Da billederne havde været vist i tv og afslørede vanrøgtede mink fra minkfarme ejet af fem af de syv bestyrelsesmedlemmer i Dansk Pelsdyravlerforening, hævdede minkavlerne, at der var tale om manipulation.
Nu mener såvel aktivisterne i Anima som Dyrenes Beskyttelse, at minkavlernes og Kopenhagen Furs påstande om manipulation er gjort til skamme.

"Man fremstillede det som om, at billederne skulle have været manipulerede – og i dag har vi faktisk beviset for, at billederne ikke var manipulerede, idet politiet finder de samme ting ude hos producenterne," siger direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Erik Ugilt Hansen, der har trukket sig fra bestyrelsen i Dansk Pelsdyravlerforening, har ikke ønsket at udtale sig til TV-Avisen.

Kilde: Berlinske Tidende