Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

DM&T's velgørende arbejde fortsætter på trods af modvind

Dele af DM&T's velgørende arbejde lukkes, mens FashionAid-modeshowet afholdes igen i år
Dele af DM&T's velgørende arbejde lukkes, mens FashionAid-modeshowet afholdes igen i år

Dansk Mode & Tekstil (DM&T) arrangerer i samarbejde med Røde Kors og Vejle kommune FashionAid, et velgørende modeshow, der rejser penge til nødhjælpsorganisationens godgørende arbejde.
 
Da Vejle kommune hørte om FashionAid tog de kontakt til DM&T, og derefter blev det stort anlagte modeshow planlagt. Det går således for sig d. 14. august i Skyttehushaven ved Vejle Fjord, og 13 danske brands deltager og er en gentagelse af sidste års succes, der også blev afholdt i Vejle. Mærkerne tæller blandt andet Kopenhagen Fur, Whiite, Wolford, Femilet og Costbart. Hvert mærke har lagt 5.000 kr. for at deltage i det godgørende modeshow, og pengene går ubeskåret til Røde Kors.
 
”Derfor regner vi med at rejse omkring 75.000 kr., når der udover betalingen fra mærkerne lægges indtægterne fra et amerikansk lotteri, der også gennemføres på dagen vedrørende udvalgte styles,” siger Mikkel Gudsøe, ansvarlig for FashionAid hos DM&T, til FashionForum.dk.
 
Hvert mærke donerer nemlig 2 stykker tøj hver, der siden hen bliver sat til salg gennem et klassisk amerikansk lotteri – og det håber man på indbringer omkring 10.000 kr.
 
Arrangørerne håber at tiltrække et stort publikum, for som Mikkel Gudsøe formulerer det:
 
”Det bliver holdt som en del af Vejle kommunes ”Vild med vand”-event, og alle aktiviterne på den dag har Skyttehushaven som centrum. Så vi forventer mange mennesker og Vejle kommune markedsfører eventen bredt.”
 
DM&T startede Fashion Aid i 2008 – og fik hurtigt Røde Kors involveret. Initiativet startede med donationer af lagervarer fra forskellige danske tøjvirksomheder, og igennem de tre år lykkedes det at indsamle 20-30 tons tøj. Netop nu er ordningen dog blevet lukket, da SKAT fastholder, at donerende virksomheder ideelt set skal betale moms af de gratis donationer. Det beklager man hos DM&T, der påpeger at alternativet til det godgørende arbejde, er nedskrivning eller afbrænding af overskudlagrene.
 
FashionAid har dog flere strenge at spiller på – herunder nu det velgørende modeshow, der afholdes d. 14. august, kl. 11, i Skyttehushaven ved Vejle Fjord.

Billede: DM&T’s FashionAid modeshow i Vejle sidste år, credits: Vejle kommune