Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bestseller: Vi ændrer vores procedurer

Bestsellers kommunikationschef, Bo Terp, svarer på anklagen om salg af kræftfremkaldende børnetøj
Bestsellers kommunikationschef, Bo Terp, svarer på anklagen om salg af kræftfremkaldende børnetøj

Tidligere i dag blev Bestseller af Berlingske Tidende anklaget for at have solgt børnetøj kræftfremkaldende stoffer i – og ikke at tilbagekalde varerne på tilfredsstillende vis. Det har fået den jyske tøjgigant til at reagere, og Bo Terp, kommunikationschef hos Bestseller fortæller derfor således i en pressemeddelelse:

”Vi vil allerførst gerne understrege, at vi på ingen måde har ønsket bevidst at skjule eller fortie noget som helst. Vi har ikke haft andre intentioner end at få ulovlige produkter tilbagekaldt på bedste vis, ” og fortsætter:

Læs også: 
Bestseller anklages for at sælge farligt børnetøj

”Når vi hidtil er gået ud via hjemmesider, butikker og forhandlerne, har vi ment, at det jo er der, vi møder vores forbrugere. Det har nu vist sig, at denne tilbagekaldelsesform er utilstrækkelig og ikke i overensstemmelse med myndighedernes krav, og det beklager vi meget. Derfor har vi allerede nu besluttet at ændre procedurerne, således at vi i eventuelle fremtidige situationer vil annoncere i dagspressen samt informere myndighederne.”

Bestseller er anklaget for i 2009 og 2010 at have solgt børnetøj af mærket Name it, hvor der fandtes forhøjede værdier af azofarvestoffer, der kan virke både allergi- og kræftfremkaldende. Bestseller fandt selv ud af dette, men adviserede derefter ikke bredt om det, såvel som myndighederne ikke blev orienteret. Miljøstyrelsen ser nu på sagen.