Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Bestseller anklages for at sælge farligt børnetøj

I 2009-2010 har koncernen solgt børnetøj med azofarvestoffer - der kan være allergi- og kræftfremkaldende
I 2009-2010 har koncernen solgt børnetøj med azofarvestoffer - der kan være allergi- og kræftfremkaldende

Danmarks største modekoncern Bestseller har solgt børnetøj med kræftfremkaldende stoffer. Det skriver Berlingske Tidende i dag, torsdag.

Børnetøjet af navnet ”name it” har haft forhøjet indhold af azofarvestoffer, der er på EUs liste over forbudte kemikalier og kan give blærekræft. Der er i følge Berlingske tale om salg af 2.020 grønne cardiganer og 11.316 blå jakker.

Resultaterne er fundet internt hos Bestseller, men har tidligere været hemmeligholdt for pressen og myndigheder, selvom virksomheden er forpligtet til at indberette, hvis de sælger produkter, der er til fare for forbrugerne.

Miljøstyrelsen har nu fået kendskab til sagerne, og har derfor bedt Bestseller udlevere oplysninger om de ulovlige stoffer. Miljøstyrelsen oplyser i den sammenhæng, at der kan blive tale om bødestraf – afhængig af størrelsen på overtrædelserne.

Tøjet har været solgt i 11 lande i periode 2009 og 2010. Bestseller opdagede selv fejlen, gjorde selv opmærksom på det i butikkerne og på deres egen hjemmeside, men undlod at informere bredt om fundet. Bestseller har i dag ikke overblik over, i hvor høj grad tøjet er blevet returneret.

”Vi forsøger at finde fejlene, inden varerne når ud i butikkerne. Det er ikke sket i alle tilfælde, og det beklager vi,” siger Tina Devantier Larsen, CSR-chef hos Bestseller.

Visse azofarvestoffer kan frigive aminer, som kan medføre allergi og blærekræft.

Efterfølgende har Bestseller reageret med en pressemeddelelse.
Læs: Bestseller: Vi ændrer vores procedurer.

Kilde: Business.dk.
Billeder: name it.