Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Aktionær-konkurser truer Bella Center

Fremtiden er uvis for Bella Center, da halvdelen af aktierne i koncernen er havnet i konkursboer, efter at tre af centerets storaktionærer er krakket.
Fremtiden er uvis for Bella Center, da halvdelen af aktierne i koncernen er havnet i konkursboer, efter at tre af centerets storaktionærer er krakket.

Fremtiden er uvis for Bella Center, da halvdelen af aktierne i koncernen er havnet i konkursboer, efter at tre af centerets storaktionærer er krakket. Det skriver Børsen.

Bella Center går en uvis fremtid i møde, fordi en række store aktieposter i hotel- og konferencekoncernen er til salg, efter at store dele af aktionærkredsen er gået konkurs.

Fjordbank Mors og investeringsselskabet Fagbyg er netop gået konkurs, og dermed er mere end halvdelen af aktierne i koncernen havnet i konkursboer, efter at tre af centerets storaktionærer er krakket.

Nu ligger vejen åben for investorer, der ønsker at købe sig ind i Bella Center, og koncernen kan komme i søgelyset hos eksempelvis kapitalfonde, skriver Børsen.

"En kapitalfond kan være en mulig køber, men det afhænger af prisen, og det potentiale, der reelt er for Bella Center," siger Jannick Nytoft, der er adm. direktør for brancheforeningen Dansk Venturekapital- og Private Equity Forening, DVCA.

Ejerskabet af Bella Center er spredt på en håndfuld aktionærer:

Fagbyg ApS, der ejer 21 pct. af aktierne, blev erklæret konkurs mandag i sidste uge, og samtidig er en pæn del af Bella-aktierne havnet i statens varetægt, efter at Fjordbank Mors krakkede for halvanden uge siden.
 
Banken ejer nemlig 14,1 pct. af aktierne i Bella Center, der netop har færdiggjort byggeriet af Skandinaviens største hotel.

Kilde: Børsen