Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Exceptionelt flot årsresultat til Nike

Med en omsætningsstigning i fjerde kvartal på 14 pct. til 5,8 mia. dollar, er Nike ovenud tilfredse.
Med en omsætningsstigning i fjerde kvartal på 14 pct. til 5,8 mia. dollar, er Nike ovenud tilfredse.

Med en omsætningsstigning i fjerde kvartal på 14 pct. til 5,8 mia. dollar, er den amerikanske sportstøjskoncern Nike ovenud tilfredse med regnskabsåret 2010/2011, der blev afsluttet med udgangen af maj.

”I regnskabsåret 2011 har vi leveret exceptionelle resultater i en ekstraordinær tid. Vores virksomhed er organiseret, så der kan skabes vækst over flere både brands, geografier og kategorier. Vi bevæger os i et evigt foranderligt makroøkonomisk landskab,” siger Mark Parker, der er adm. direktør i Nike, og fortsætter:

”Den sult efter sport har aldrig været større.”

Også efterårets ordreindtag smitter flot af på resultatet. I alt er der lagt ordrer på sportstøj og -sko for 10,3 mia. dollar, hvilket er 15 pct. højere end samme periode i fjor.

Nike har i fjerde kvartal vidnet fremgang på samtlige markeder, på nær Japan, Central- og Østeuropa. På samme måde har der været stigninger at spore på alle produktkategorier – undtaget fodbold, der også havde hårde sammenligningsvilkår oven på sidste regnskabsår, der blandt andet bød på FIFA World Cup.

Nikes nettoresultat havner for hele regnskabsåret på 594 mio. dollar, en stigning på 14 pct.