Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

CSR-Ekspert: Derfor skal du uddanne din virksomhed i CSR

CSR-ekspert og Udviklingsdirektør hos Danish Fashion Institute, Jonas Eder-Hansen, om vigtigheden af at uddanne sin virksomhed i forretningsudvikling i forhold til CSR.
CSR-ekspert og Udviklingsdirektør hos Danish Fashion Institute, Jonas Eder-Hansen, om vigtigheden af at uddanne sin virksomhed i forretningsudvikling i forhold til CSR.

Modezonen og NICE er sammen om at invitere modevirksomheder til gratis at deltage i uddannelsestilbuddet, ”Design & Sustainable Performance Essentials”.

Vi har talt med CSR-ekspert og Udviklingsdirektør hos Danish Fashion Institute/NICE, Jonas Eder-Hansen, om vigtigheden af at uddanne sin virksomhed i forretningsudvikling i forhold til CSR.

Hvorfor skal virksomhederne melde sig til uddannelsesforløbet? 
"CSR er i stigende grad blevet et internationalt konkurrenceparameter samt en kilde til innovation, og de deltagende virksomheder klædes på til at udnytte forretningspotentialet i CSR. Derudover handler det selvfølgelig også om at forstå sin egen virksomheds indflydelse på de globale udfordringer såsom klimaforandringer, arbejdsforhold, miljøbelastning osv. og hvilke tiltag der kan være med til at gøre en forskel samtidig med at man forbedrer sin bundlinje."

Hvad får de med sig hjem?
"Uddannelsesforløbet er skræddersyet til at gøre de deltagende virksomheder i stand til blandt andet at forstå hvordan sociale og miljømæssige hensyn kan inddrages i design- og udviklingsfasen og hvordan, de bedre kan styre deres leverandørkæde hen imod bæredygtige materialer og processer.

Forløbet gennemgår desuden konkrete værktøjer til at kunne vurdere de sociale og miljømæssige konsekvenser af forskellige mode- og tekstilprodukter samt teknikker til effektiv kommunikation heraf."

Hvorfor er det vigtigt at virksomhederne uddanner sig inden for CSR?
"Adgang til ny viden og konkrete værktøjer er nogle af de mest afgørende faktorer for hvor bæredygtig en virksomhed bliver. Evnen til at omsætte denne viden til innovative løsninger stiger med en virksomheds kompetenceniveau.

En mere risikoorienteret tilgang peger også på, at med nye grønne og sociale reguleringer på vej, skrappere krav fra myndigheder samt stigende pres fra forbrugeren er virksomheder nødt til være på forkant med lovgivning og omgivelsernes forventninger til en moderne virksomhed.

LÆS MERE OM UDDANNELSESFORLØBET HER