Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Leder d. 21. juni 2011 - bæredygtighed

Den etiske forbruger skal findes i udlandet, lyder det i denne uge i en artikel på FashionForum.dk.
Den etiske forbruger skal findes i udlandet, lyder det i denne uge i en artikel på FashionForum.dk.

Den etiske forbruger skal findes i udlandet, lyder det i denne uge i en artikel på FashionForum.dk. Jeg troede ikke selv på det, da jeg hørte, at danskerne er langt bagud, når det kommer til bæredygtigt forbrug: Lille velfærds-Danmark er bagud i forhold til…Polen! Den havde man måske ikke lige set komme. Og i Tyskland popper der butikker op, som udelukkende sælger lækkert, bæredygtigt design, der følger de nyeste trends.

Hvor er den slags butikker henne her i landet? 


Vi vil gerne proppe økologi i munden og på huden, det er smart, og jeg tør vædde med, at jo mere brun og ”økologisk-lækker” indpakningen på mad og creme er, desto mere tiltrækkende. Det samme gør sig bare ikke gældende, når det kommer til tøj. Her er flere firmaer enige om, at de aldrig vil markedsføre sig på bæredygtighed, for det betaler sig simpelthen ikke og sender de forkerte signaler om firmaets identitet. Hvilket må betyde, at i forbrugerens bevidsthed er bæredygtighed stadig en hamp-kjortel. Eller noget i den stil.

Men vi er i vores research på FashionForum.dk også kommet frem til, at forbrugerne rent faktisk er klar til at handle etisk korrekt, men at det skal være uden de store ofre, når det kommer til pris og tilgængelighed. Og her kommer virksomhederne ind i billedet. For de kan nemlig hjælpe den etisk indstillede forbruger godt på vej. FashionForum.dk har samlet en række gode råd og tiltag til dem, der gerne vil ind på det bæredygtige marked. Og vi følger op med flere. 


Man skal gribe i egen barm, for der kan ikke IKKE blive handlet på miljøets vegne. Men der er brug for oplysning, for en enkelt yndig sommerbluse i økologisk bomuld gør det ikke alene.

Med initiativer som NICE (Nordic Initiative, Clean and Ethical), der afholder deres næste Fashion Summit d. 3. maj 2012, er der oplysning og nye tiltag på vej. Danmark er qua sin størrelse og sit velfærdsniveau et oplagt foregangsland.

Skal vi ikke være det, når det kommer til bæredygtig produktion og forbrug?