Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Markant stigning i overskuddet hos Inditex

Inditex oplever en kraftig stigning i overskuddet grundet ekspansion på en række nye markeder
Inditex oplever en kraftig stigning i overskuddet grundet ekspansion på en række nye markeder

Spanske Inditex, også kendt som ejergruppen bag Zara, har oplevet en stigning på 10 pct. i nettooverskuddet i årets første kvartal, grundet ekspansioner på mange af gruppens fremadstormende markeder. Det skriver Women’s Wear Daily.

Inditex er Europas største forhandler af modetøj og havde et nettooverskud på 332 mio. euro i perioden fra 1. februar til 30. april. Det overgår klart analytikernes forventninger.

Inditex-gruppen har hovedsæde i Arteixo i det nordvestlige Spanien, men fokuserer netop nu på at forbedre sit online-salg. En række af gruppens andre brands, såsom Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho og Uterqüe, vil derfor kunne købes online i udvalgte europæiske lande fra 6. september. Zara udvikler sig også på området, efter lanceringen af Zara’s webshop sidste efterår. D. 7. september bliver det derfor også muligt at shoppe Zara online i USA.

Det samlede salg nåede 2,96 mia. euro. Det er en stigning på 11 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Inditex åbnede 110 butikker i 29 lande i årets første kvartal, hvilket bringer det totale antal af butikker op på 5154, gældende fra 30. april.

Kilde: Women’s Wear Daily
Billede: Zara kampagnebillede.