Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Eksport: Gratis konference om kreative samarbejder

Særligt i de kreative brancher er der meget at vinde ved at indgå partnerskaber på kryds og tværs.
Særligt i de kreative brancher er der meget at vinde ved at indgå partnerskaber på kryds og tværs.

Samarbejde skal der til. Og særligt i de kreative brancher er der meget at vinde ved at indgå partnerskaber på kryds og tværs, inden man drager udenlands.

Modezonen har derfor i tæt samarbejde med Udenrigsministeriet og Eksportrådet sat fokus på de kreative branchers muligheder for at co-brande sig på eksportmarkederne, fortæller Modezonens projektleder Henrik Ralf Nielsen til FashionForum.dk:

"Alle de kreative brancher er kendetegnet ved et væld af mindre spillere, og hvis vi kan være med til at inspirere folk til at samarbejde på nye måder og måske ad den vej bygge et stærkere økonomisk fundament, så bør vi da gøre det,” siger han.

Gratis konference
Fredag den 17. juni inviterer Eksportrådet og Modezonen i samarbejde med Musikzonen og Computerspilzonen således til gratis konference, BORN CREATIVE 2011, hvor internationalt veletablerede brands fortæller, hvordan de gennem samarbejder er nået bredere ud. Zonerne håber at kunne inspirere danske kunstnere – musikere, designere og spilmagere – til at gå sammen i kampen om international opmærksomhed. Og især mode og musik er gensidigt afhængige, mener Henrik Ralf Nielsen:

"De kreative industrier som fx musik og mode har alt og intet tilfælles samtidig. Musik behøver ingen fysiske rammer, hvor mode er afhængig af dem. Musik har sit marked og mode sit. Alligevel er det svært at forestille sig mode uden musik, ligesom det er svært at forestille sig musik uden mode – anset om vi er i hiphoppens, rockens eller operaens verden,” siger projektlederen og fortsætter:

”Derfor giver det god mening, at zonerne forsøger at koble deres respektive netværk og samle folk fra forskellige brancher, som har det tilfælles, at de ligger i spændingsfeltet mellem kultur og økonomi.”

Mød en rådgiver
Ved BORN CREATIVE 2011-arrangementet er der ligeledes mulighed for at mødes på tomandshånd med Eksportrådets rådgivere og eksportforberedelseskonsulenter. I øvrigt er det måske de færreste, der ved, at Eksportrådet tilbyder 25 timers gratis eksportrådgivning til alle mindre virksomheder, så hvis du skulle være forhindret i at deltage den 17. juni, går du altså kun glip af foredrag og networking, og altså ikke nødvendigvis en gratis rådgivningssession.

Konferencen BORN CREATIVE 2011 holdes i regi af Eksportråds-initiativet med samme navn. BornCreative er et tilbud til små og mellemstore virksomheder inden for det kreative område, som vil styrke deres internationalisering. Eksportrådets BornCreative-konsulenter har særligt kendskab til de kreative brancher og stor erfaring med at igangsætte eksport. De sammensætter et program med udgangspunkt i den enkelte virksomheds behov ud fra en række ydelser, der er særligt relevante for videnbaserede eller kreative virksomheder.

Tilmeld dig konferencen her.

BORN CREATIVE 2011
Tid: Den 17. juni 2001 kl. 12-17
Sted: Eigtveds Pakhus, sal 3, Udenrigsministeriet, Asiatisk Plads 2 G, 1448 København K.
Tilmelding: Senest 14. juni, via link: http://www.um.dk/da/menu/Eksportraadgivning/MoedOs/borncreative
Pris: Det er gratis at deltage, men der opkræves et no-show-gebyr på 200 kr. for tilmeldte, der ikke møder op og ikke melder afbud.