Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Pandora forsætter nedturen

Pandora taber 1,3 mia. kr. på børsen mandag morgen. Analytikere ryster på hovedet over nedturen.
Pandora taber 1,3 mia. kr. på børsen mandag morgen. Analytikere ryster på hovedet over nedturen.

Pandora taber 1,3 mia. kr. på børsen mandag morgen. Analytikere ryster på hovedet over nedturen. Det skriver Business.dk.

Kursdykket fortsætter for Pandora, der mistede mere end 8 milliarder i markedsværdi i maj. Kort efter børsens åbning mandag faldt aktien yderligere knap fire procent, svarende til knap 1,3 mia. kr. i markedsværdi.

"Det er fortsat uroen omkring Pandoras vækst og lønsomhed, der præger billedet. Det har været noget, der bliver debatteret meget. Og så er der uro omkring andet kvartal, der ikke nødvendigvis bliver fantastisk flot, fordi prisforhøjelserne i England og Tyskland slår igennem," siger aktienalytiker Jens Thomsen fra Jyske Bank.

En række analytikere sænkede forventningerne til Pandora efter kvartalsregnskabet, viser en rundspørge foretaget af SME Direkt. Også forventningerne til 2012 og 2013 blev justeret nedad. Selvom flere aktieanalytikere var fint tilfredse med regnskabet, tordnede aktien nedad. Det fik Nordeas analytiker til at spørge, om aktiemarkedet var gået fra snøvsen.

Jens Thomsen anbefaler stadig et køb af aktien, mens flere andre har ændret vurderingen til nedad til hold eller neutral.

"Jeg synes, at den på de niveauer den er nu, ser aktraktiv ud. Jeg har ingen forklaring på, hvorfor den dykker igen nu her til morgen, men der er tilsynelandede ret stærke interesser i at shorte aktien," siger han.

Kilde: Business.dk.