Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Chanel sætter fokus på nordisk skønhed

Ny bog kombinerer er en ode til skandinavisk skønhed iklædt det luksuriøse franske modehus' klæder.
Ny bog kombinerer er en ode til skandinavisk skønhed iklædt det luksuriøse franske modehus' klæder.

Endnu en bog om Chanel har set dagens lys. Denne nyudgivelse med titlen ”Nothern Women in Chanel” kombinerer Chanel med nordisk skønhed og portrætterer skandinaviske og baltiske modeller med over 300 forskellige looks fra Chanel. Det skriver Vogue.com.

”Det var en moderejse,” siger stylisten Ingela Klemetz-Farago om projektet, som hun har udarbejdet med sin mand, fotografen Peter Farago. Det svenske modepar har rejst over arktiske plæner og igennem gamle nordiske skove med kufferterne pakket med haute couture kjoler. Bogen er en ode til de specielle skandinaviske og baltiske modeller, hvoraf mange har ageret muse for Karl Lagerfeld, der har skrevet bogens forord. Carmen Kass, Helene Christensen og Freja Beha Erichsen er blandt de udvalgte skønheder i den 384 siders lange bog, der snart udkommern. En del af overskuddet går til den velgørende organisation Save the Children.

[[addon]]

Parret bag bogen har haft fuld adgang til Chanels arkiver, og har over et år fotograferet billederne. Der er blandt andet billeder af unikke stykker tøj helt tilbage fra starten af 1920’erne.

”Vi er så tætte på naturen her,” siger Ingela Klemetz-Farago, som var inspireret af Bergmans heroiner.

”Den styrke og ærlighed handler om en femininitet der er yndefuld og nede på jorden,” udtaler hun.

Kilde: Vogue.com.

Læs også: Chanel styrer deres brand med hård hånd